2017-10-13

Russinbröd

Hittat ytterligare ett recept i Kristin Kaspersens bok som jag provat. Där heter det fruktbröd....men jag döpte mina till russinbröd. Jag fick ta en annan mjölsort...eftersom jag inte hade bovetemjöl hemma......så jag tog grahamsmjöl istället. Hade inte heller vanlig honung....utan tog agavesirap. Havremjöl gör jag själv....kör bara mina havregryn i mixern. Av degen blir det blir ca. 20-24 bröd.

Sätt ugnen på 225 grader. 
Smula ner jästen i vattnet och tillsätt salt och honung.
Tillsätt alla mjölsorter och rör sist ner russinen.
Låt degen vila i 10 minuter.
Smörj under tiden muffinsformarna med olja.
Klicka i degen till hälften och låt jäsa i 1 timme till dubbel storlek.
Pensla  bröden med vatten eller olja och strö över pumpakärnor.
Sätt in i ugnen i ca. 25 minuter till bröden fått fin färg.




4 kommentarer:

  1. Mums så gott. Hembakat är bäst!
    Trevlig fredag. Kram.

    SvaraRadera
  2. Åh det verkar nyttigt, det är inte klokt. ha,ha din morsa håller på med vetebullar. Du kanske ärvt lite från mig, hi,hi-
    Mitt heter lång-pannebröd. Ha det bra nu och lycka till
    hela högen. kram från mamma H

    SvaraRadera
  3. Alltid roligt att prova något nytt. Kram=)

    SvaraRadera
  4. WOW! Jag kan inte ens klara av att baka genom att följa ett recept slaviskt, och du får till det så bra och samtidigt improvisera. Jag är DJUPT imponerad!

    Ha en fin fredag! :-)

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.