2018-01-12

Chiasemla

Den här lilla godingen hade vi till kvällskaffet härom kvällen. Gubben rynkade på näsan först när han såg att det var chiapudding. Men han åt upp sin lilla chiasemla och drog belåtet på mungiporna😊 efteråt.

CHIASEMLA FÖR 2
1/2 dl. chiafrön
2 1/2 dl mjölk
Lite stöt kardemumma

MANDELMASSA
ca. 1 dl mandelmjöl
Lite vatten
Agavesirap





Blanda ihop chiafröna med mjölken och kardemumman och låt det stå och svälla i kylen någon timme. Man får röra några gånger så den inte klumpar sig. Blanda ihop mandelmjölet, vattnet och sirapen till en bra konsistens. 
Varva sedan dessa 2 ingredienser i portionsglasen och toppa med en gräddklick. Ska man vara supernyttig kan man göra sin egna grädde av cashewnötter.

Toppade grädden med stött kardemumma.

6 kommentarer:

  1. Åhhh en nyttig semla. Inte för att jag är så sugen just nu men sen kanske. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Mumsigt, skulle gärna prova. Kram=)Carina

    SvaraRadera
  3. Måste fråga vad är Chiafrön, finns de i Sverige.? Det är klart jag är ju snart 90, men jag vet inte
    i alla fall. Jättevackra "semlor" måste jag säga.
    Vädret i dag är dåligt. Det blev en Laxbit över, den tager jag o dag. Din bror kommer på söndag då
    skall jag bjuda på en Köttgryta. Bra mat så här års. Ha det bra bland smarrig- heterna. kram
    mamma H

    SvaraRadera
  4. Såg spännande ut det där! :-)

    SvaraRadera
  5. MUMS!! Det där såg riktigt gott o nyttigt ut!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  6. Det där kan väl aldrig vara bra för magen? :)
    Ser ganska rörigt ut, och frön är jag inte inte mycket för
    Vispgrädden tar jag gärna iaf!

    Ruth i Virginia

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.