CHIASEMLA FÖR 2
1/2 dl. chiafrön
2 1/2 dl mjölk
Lite stöt kardemumma
MANDELMASSA
ca. 1 dl mandelmjöl
Lite vatten
Agavesirap
Blanda ihop chiafröna med mjölken och kardemumman och låt det stå och svälla i kylen någon timme. Man får röra några gånger så den inte klumpar sig. Blanda ihop mandelmjölet, vattnet och sirapen till en bra konsistens.
Varva sedan dessa 2 ingredienser i portionsglasen och toppa med en gräddklick. Ska man vara supernyttig kan man göra sin egna grädde av cashewnötter.
Toppade grädden med stött kardemumma. |
Åhhh en nyttig semla. Inte för att jag är så sugen just nu men sen kanske. Kraaam Pia
SvaraRaderaMumsigt, skulle gärna prova. Kram=)Carina
SvaraRaderaMåste fråga vad är Chiafrön, finns de i Sverige.? Det är klart jag är ju snart 90, men jag vet inte
SvaraRaderai alla fall. Jättevackra "semlor" måste jag säga.
Vädret i dag är dåligt. Det blev en Laxbit över, den tager jag o dag. Din bror kommer på söndag då
skall jag bjuda på en Köttgryta. Bra mat så här års. Ha det bra bland smarrig- heterna. kram
mamma H
Såg spännande ut det där! :-)
SvaraRaderaMUMS!! Det där såg riktigt gott o nyttigt ut!
SvaraRaderaKRAM Anna
Det där kan väl aldrig vara bra för magen? :)
SvaraRaderaSer ganska rörigt ut, och frön är jag inte inte mycket för
Vispgrädden tar jag gärna iaf!
Ruth i Virginia