2018-01-31

Känns i kroppen

Idag är man lite mör i kroppen efter gårdagens arbete som vi utförde. Vi skulle ju flytta på alla kaktusarna till större krukor och ett bättre ställe för dom också. Där dom stod innan vi flyttade på dom kommer dom bara att vara i vägen, när vår cykelplats blir klar där. 
Det tog sin lilla tid att få ner dom på det nya stället. Kunde inte bara grabba tag i kaktusarna och flytta dom. Så vi knackade sönder lerkrukorna dom stod i och så lyfte gubben i jordklumpen och jag försökte hålla kaktusen med handskar, gammal presenning och skärvor från krukorna. Jag klarade mig galant men gubben fick ett ordentligt stick av en tagg när han var tvungen att räta upp dom. Så idag är han stel i det fingret som man kan bli.  
När vi var klara med kaktusprojektet fortsatte vi att klippa, ansa och röja. Vi har vita sten på vår lilla gård och inte så lätt att plocka alla löv som faller ner. Men dom som bodde tidigare lämnade deras lövblås som vi suger upp dom med. Nu kan man inte få det kliniskt rent från allt som blåser ner och lägger sig. Men man vill ha det något sådär fint i alla fall.
När vi var klara för dagen hade klockan hunnit passera 16.30 och vi var hungriga som bara den. Men jag hade varit lite förutseende och plockat fram fisk ur frysen några timmar tidigare. Så stekt fisk låg på tallriken vid 17.30 och vi satt ute och åt den. Solen hade redan försvunnit från vår altan men 16 grader var det fortfarande ute så det funkade.
Projekt Kaktusflyttning startar.


 Förra ägaren hade inte gjort hål i sina krukor 😕.

 
 Nu var det bara att börja att knacka krukor.

 Gubben tar över mitt jobb (hur skulle jag annars kunna ta kort 😉)

Kanske var det här han stacks sig😢kraken.
Nu står dom där dom ska stå.

Och idag ska vi fixa snyggare upphängningar åt dom 😊.

Middagen på bordet innan det blev kväller här hos oss.

8 kommentarer:

 1. Nej, inte helt lätt att plantera om kaktusar. Men fint blir det. Måste vara ljuvligt med en terrass där man kan ha växter så här års :) Kram.

  SvaraRadera
 2. Först ett tack för vår trevliga pratstund , tack nr 2 tack för det nya Klocksystemet,
  Nu skall jag gå till grannen på middag, Fisksoppa bliver det. Hi.hi hoppas jag får äta inomhus.
  Här äter man inte ute ännu. stor kram till er båda. DET VAR INGA DÅLIGA KATUSAR SNYGGT TYCKER JAG.
  MEN SKICKA IVÄG GUBBEN SÅ DET FÅR KOLLA FINGRET PÅ HONOM.

  SvaraRadera
 3. Vilket hästjobb ni gav er in på! Det är verkligen inte lätt att plantera om eller flytta kaktusar men ibland kommer man inte undan. Måste vara skönt att ha det avklarat nu i alla fall!

  kram och trevlig onsdag!

  SvaraRadera
 4. Kaktusar kan väl vara giftiga? Inte trevligt att sticka sig på. Hoppas fingret blivit bättre.
  16 grader och sitta ute och äta, låter som en riktig dröm. Fortsätt att njuta av livet på de sydligare breddgraderna. Kram=)Carina

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt här nere att kunna ha växter året om...men stackar`n som stack sig på kaktusen :(

  SvaraRadera
 6. Gubben i huset31 januari 2018 18:09

  Allt är ok med fingret leden nu...men idag vid uppbindningen på en snyggare sätt än igår med bara hampasnöre så blev det fler tillbud med taggarna, men även dom problemen har lagt sig nu. Visst kaktusar är giftiga, men orsakar sällan stora problem på människor, ont vid själva sticket eller lite svullnad och öm led om sticket tar nära en led.

  Det bästa sättet att få bort småtaggiga kaktusspetsar är att ta en kniv och skrapa mot huden mothårs mot taggarna, men inte en för vass kniv då kan man få skärskador istället..

  Så alltså än lever gubben ;)

  SvaraRadera
 7. Ser verkligen ut som ett taggigt jobb. Blir bra när det är gjort och förhoppningsvis lever de längre nu utan att behöva planteras om på länge
  Kram

  SvaraRadera
 8. Attack-kaktusar är inte kul...

  Så ni har lövblås som vi suger upp bladen med? Jag trodde man blåste med en blås... ;-) Kanske vore en idé att lägga plattor?

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.