2018-07-14

Det fick bli skaldjur

Vi skulle haft våra vänner på grillmiddag igår men dom stackarna har varit sjuka 😰 sedan dom kom ner hit på sin semester. Inte kul att vara sjuk i värmen och känna sig kass. Men vi ska försöka med ett nytt försök på söndag och se finalen i fotbollen ihop 😄. Dom har beställt ett bord på en restaurang så att vi kan äta och se matchen samtidigt.
Så vi ändrade våra planer i maten i stället och körde på skaldjur som båda jag och gubben älskar 😋. Det fick bli räkor, musslor, bröd och en röra till detta. Såklart blev det bubbel till också det var ju fredag 😁.


Färska rå räkor som fick ligga i marinad med chili och vitlök. Sedan är det bara att fräsa på dom i stekpannan så dom blir klara.

 Musslorna skrubbade och skägget bortdraget. Sedan fräste jag dom i lök och persilja och kokade upp dom så dom blev klara.

 Bubblet in i frysen så det var riktigt kallt.


Så satt vi på takterrassen och bara mös sedan, finaste gubben och jag. Bon Appetit!

8 kommentarer:

  1. Lyxfredag! Så härligt. ��

    SvaraRadera
  2. En riktig mysfredag :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken otur att era tänkta gäster blev krassliga men ni får göra ett nytt försök! Någon nöd gick det dock inte på er och jag kan tänka mig att det smakade. Fast själv hade jag avstått musslorna :D

    Kram och ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  4. Wow vilken härlig fredagslyx. Ni vet verkligen hur man njuter av livet. Kram Carina

    SvaraRadera
  5. Jag är också väldigt glad för skaldjur, så jag förstår att ni fick en mysig fredag trots att gästerna uteblev.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Mysigt minsann! Så skulle man unna sig varje dag :)
    Ha det gott i värmen...
    Kram Titti

    SvaraRadera
  7. Åh så gott Jag älskar skaldjur. Håller tummarna för att alla är krya på söndag. Kram.

    SvaraRadera
  8. Alltså ni är sådana livsnjutare! Mums säger ja då bara! Här hemma varnas vi att äta egenplockade musslor på grund av att haven här är så smutsiga och förorenade. Trist! Det där med att bli sjuk när man får semester...Vet du vad? Jag tror att det ofta är så att man slappnar av först när man får ledigt från ekorrhjulet och då kommer allt, bronkit och förkylningar och gud vet vad. Hoppas sällskapet frisknar till snart! Kramen och tusen tack för dina kommentarer hos mig! Jag blir så glad.
    Anneli

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.