2018-07-09

Bara att plocka

Kommer ihåg att vi såg detta redan på Gran Canaria när vi åkte dit. Vi undrade om det verkligen kunde vara rosépeppar som var i träden och även på buskar som vi såg 😦. Men så var det när vi började googla på det.
Nu har vi hittat ett träd här med och vet att det är rosépeppar nu 😀. Så det är väl bara att plocka hem en kvist 😇 och låta den torka. Vi gillar rosépeppar i mat och har den gärna i hop med svart, vit och grönpeppar med. Här kan ni läsa om Rosépepparn som man även kallar falsk peppar.
8 kommentarer:

 1. Inte skulle jag förknippa de bären med rosépeppar :)
  Lycka till med "torkandet"
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att kunna plocka och torka sin egen peppar. Skickligt att kunna se att de där bären är peppar.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Jag hade ingen aning om hur rosépeppar växte och hade aldrig förknippat bären med kryddan, men alltid lär man sig något nytt. Klart att ni ska plocka någon kvist och testa. Pinfärska kryddor måste vara dem bästa!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Så roligt och coolt att kunna göra så
  Rosépeppar är gott. Kram

  SvaraRadera
 5. Det kan väl inte vara farligt, De sprutar kanske inte lika mycket i Spanien som i Sverige.
  Så spännande, lycka till- De är ju vackra redan på grenarna.
  Ha,ha snuset hsar väl försvunnit för någon Karlstad. Meddeöandet har ju kommit till mig, så kan det vara för Postnnumrens skull.

  SvaraRadera
 6. De luktar underbart. Vi har också hittat ett sådant träd. Kanske samma.

  SvaraRadera
 7. Hade aldrig anat att det skulle vara rosépeppar. Undrar hur de smakar om man äter direkt? har du provat? Alltså jag måste ha missat något, men jobbar ni där nere nu, med att köra ut post? Har du sagt upp dig hemma i Sverige, så ni kan bo där nere jämt nu? Hur gjorde ni med paketet som skulle levereras till det halvfärdiga huset?
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.