2021-09-09

Kommer man att lära sig

 

Morgonrundan gick en liten bit nere vid havet. Passerade Cala Cerrada (surfarstranden) och igår var det många killar och tjejer med sina brädor där.

Efter rundan blev det go-frukost med våra egna fikon som topping på yoghurten. Nu måste man verkligen ha koll på fikonen. För de mognar blixtsnabbt, från den ena till den andra dagen.

Vi gjorde i ordning oss för att åka och handla innan vi skulle köra igång med lite saker hemma vid. Men när vi kom till Mercadona var det stängt. Så vi åkte vidare till Carrefour och den affären var öppen. 

Kollade i kalendern om det var någon särskild helgdag. Men det enda som jag kunde se var något som hette Asturiens dag. Men den borde inte beröra oss här i Valenciaområdet. Eller om det var att skolorna började. -Nej, inget vettigt som jag kom fram till. Men stängt var det i alla fall. Man kommer aldrig att lära sig dessa helgdagar här, tror jag.

Middag på takterrassen och sedan satt vi där ett bra tag innan vi gick ner och tog kvällsfikat och kollade på Sverige - Grekland i fotbollskvalet.


Där låg de och väntade på rätta vågen.


Missar man ett moget fikon spricker det upp så här.


Bästa frukosten med egna bär.Tacos till middag.

8 kommentarer:

 1. Våra fikon har tagit slut. Hoppas på mycket mer nästa år :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi hoppas att ni får. För det är så gott.
   Kram

   Radera
 2. Jag kommer aldrig att lära mig alla dom spanska helgdagarna. Speciellt svårt när man är ute på vägarna och det dyker upp helt oväntade regionala och lokala helgdagar som man verkligen har nollkoll på. Den enda jag egentligen har koll på är nationaldagen den 12:e oktober :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den dagen har jag nästan lärt mig 🙄😀 snart.
   En härlig dag till dig med.

   Radera
 3. Man får nästan googla innan man ska handla varenda gång (fast det hjälper förmodligen inte iaf ). Kram

  SvaraRadera
 4. Det kan inte vara lätt att hålla reda på såväl nationella som lokala och regionala helgdagar kan jag tänka. Nu löste det sig ju ändå. Så mumsigt med egna fikon!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det ska gudarna veta 😁.
   Ja det är verkligen kul.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.