2021-09-01

Det var länge sedan

 

Fick ett ryck och slängde ihop en bröddeg på morgonen. Det var faktiskt väldigt länge sedan jag bakade något nu. Har mest ätit skorpa eller knäckebröd till frukost ett tag.

Men nu blev jag sugen på rågbröd. Och som vanligt blev det bara ett impulsbröd av det som fanns hemma i skåpen.

Det blev en testmacka till lunchen och det var helt ätbart, så nu blir det denna macka till frukosten ett tag framöver.

Fick lust att göra ättiksgurka på eftermiddagen när jag fixade maten. Måste köpa en liten bit leverpastej nu med. Så man kan göra en leverpastejmacka med gurkan på topp.


Jag hade bara vetemjöl hemma, inget rågmjöl i skåpet. Vallmofrön hade jag kvar en skvätt som åkte ner i degen med.


Färdiggräddat.


2 burkar med ättiksgurka blev det.



En gryta på kalkonfilé blev det till middagen.

15 kommentarer:

  1. Du är så pysslig när det kommer både till bakning, mat och annat pyssel. Imponerande!

    Ha en fin liten lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jo jag gillar att pyssla i köket och pyssla med annat med.
      Samma till dig.

      Radera
  2. Vet inte om det stämmer i ditt fall men för mig har jag ingen stor lust att baka när det är så varmt. Det har ju varit det ett tag nu. Idag är det nästan kallt ju 😉 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske därför jag inte bakat på ett 🤔 men igår kunde jag inte stå emot lusten 😉😁.
      Vädret har verkligen slagit om idag.
      Kram

      Radera
  3. Triss i gott här på morgonkvisten! Husse ska sätta en deg i kväll så i morgon kan jag njuta av kalljästa frallor :D

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nybakat är så gott..
      En bra onsdag till dig med.
      Kram

      Radera
  4. Blev sugen på ett brödbak nu! Och jag har rågmjöl hemma... men ingen jäst kom jag på. Så idag blir inget bakat, kanske i morgon. Om lusten finns kvar då.

    Ha det gott!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller så får du göra ett blixtfrallor/filmjölkslimpa på bakpulver 😉 istället.
      Ha det gott du med.
      Kram Carin

      Radera
  5. Jag har inte heller bakat på länge. Det är helt enkelt för varmt. Men dina bullar såg goda ut. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har ju varit lite varmt ett tag nu.
      Kram

      Radera
  6. Brödet såg väldigt gott ut. (Gärna recept om lusten faller på)
    Ha en fin dag. ☺️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj 🙈 ska försöka komma ihåg. Har ju en förmåga att göra det mesta på känn bara.
      Men vi kör då...
      5 dl. ljummen mjölk, 25 g. jäst, ca. 35-40 g. smält smör, 1 msk. salt, 1/2 dl. sesamfrön, 1/2 dl. mörk sirap. Sedan vetemjöl tills degen inte känns kladdig längre.
      Jäsning ca. 30 minuter, sedan utbakning och jäsning en gång till på plåten.
      Gräddas ca. 10 minuter på 225 grader eller tills brödet fått fin färg.
      Det här var allt som var i degen och måtten är på ett ungefär.

      Radera
    2. Tack för recept. Toppen.
      Ha en fin dag

      Radera
  7. Åhh så gott. Nu blev jag sugen på att baka. Det var längesedan här med. Tack för receptet här ovan. Kraaam pia

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.