2025-01-30

Godisråtta som jag är

 

Det var inget vidare väder igår så jag höll mig mest inomhus. Gubben däremot som inte är frusen av sig han höll på med sina växter i trädgården. När gubben åkte iväg och handlade en grej som han behövde kom solen fram en stund, då passade jag på att sätta mig ute med boken en stund. Men det blev inte långvarigt för snart så var solen bakom molnen igen.

Det jag pysslade med när jag var inomhus var att baka matbröd och testa en grej som dykt upp på insta titt som tätt. En enkel grej med få ingredienser.


Dadlar som man kavlar ut/ihop på ett bakplåtspapper.


Sedan bredde jag jordnötssmör över dadlarna.


Strödde lite extra jordnötter på den.


Och det sista var att bre smält choklad över hela kakan.



Ställde det i kylskåpet för att stelna sedan skar jag bitar utav kakan. Nu blev de inte så vackra bitar när chokladen knäcktes. Men goda var bitarna i alla fall.

16 kommentarer:

  1. Det där måste jag prova. Gillar både dadlar och jordnötssmör. Ser farligt gott ut.
    Idag har vi lite ljusare väder, man kan skymta solen ibland. Men det är inte varmt precis. Idag blir det att handla som vanligt. Ska köpa lite ingredienser till en god soppa, som de lagade på TV igår i programmet God kväll. En köttfärssoppa. Har nästan allt hemma förutom lite kryddor som vi inte brukar använda.
    Trevlig torsdag!
    Kram Tummelisa/Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag du ska för de blev jättegoda.
      Soppa är gott tycker jag. God kväll såg jag inte.
      Här har vi det lite blåsigt men solen är framme.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Ser fantastiskt goda ut! Tack för receptet säger en annan godisråtta.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. De ser väldigt goda ut men själv har jag svårt för dadlar. Det är något med konsistensen... Kanske därför jag inte äter russin heller.

    Önskar en fin torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. De blev goda.
      Okej, så kan det vara med vissa grejer.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Oj oj så gott det där ser ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Jag gjorde väldigt mycket sötsaker förr med dadlar, det funkar väldigt bra. Har bara hittat ganska torra här, skulle vilja ha de där semitorkade, ser ut som det är vad du använt. Låter gott det du gjorde! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar köpa Mercadonas som är urkärnade och jag tycker de är kladdiga och bra.
      Det var gorr.
      Kram

      Radera
    2. Anna, ett tips är Medjoul-dadlar, otroligt goda och mjuka, nästan lite kolasmak på dom! Älskar <3 Jag köper dom i fruktbutikerna, finns hos dom flesta, iaf här :)

      Radera
  6. Nej men oj så gott det där låter!! Älskar dadlar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar dadlar med och det här receptet var enkelt och bra.

      Radera
  7. Oj vad gott det såg ut, och en bra kombo är det ju av en massa gott! Det ska jag testa :) Tack för tips!
    Stor KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är supergoda och man kan ju känna sig lite nyttig när man äter dem 😉😃
      Varsågod
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.