2025-01-05

En ny idé

 

Ja, det har det ploppat upp i huvudet på mig nu när snart pappstjärnorna åker väck från fönstren. Jag tänkte testa att göra en eller kanske två kräppapperslampor till fönstren. Jag har ju gjort två olika modeller tidigare till fönstren. Den ena i lufttorkad lera och den andra i bast. Men den i lufttorkad lera kraschade jag i somras när jag öppnade fönstret på vid gavel. Så därför tänkte jag testa mig på att göra en blomma i kräppapper som blev så poppis förra året (tror jag🤔) eller förra för det, strunt samma vilket.

Så jag gick iväg till Chinobutiken och gubben tog en promenad i dalen med Ixa och sedan möttes vi upp på An Sibin för en öl. Det var mycket folk ute i det fina vädret och så var det ju marknad med. Men vi fick en varsin plats vid Carolin och Fredriks bord som satt där med sina vänner. När vi gick hemåt igen så tog vi samma väg genom dalen så Ixa fick springa lös.

När vi kom hem så började jag med ett matprojekt som jag sett på instagram. Man skulle fixa till sushibitar i en äggkartong. Det var ett genialisk idé så det kommer att göras fler gånger för jag fick lovord av gubben för dem. De var de godaste sushibitarna han hade ätit någon gång 😊 och billigare blir det med än att köpa sushi. Det enda som vi inte hade hemma var wasabi, men jag googlade och pepparrot skulle gå lika bra och det gjorde det med.


Igår så var det redan 12 grader när vi tog morgonpromenaden.


Dalen älskar Ixa att springa i.


Några kräppappersbuntar blev det 😏. 


Kläd en äggkartong med plastfilmen och sedan gör dina sushibitar i den. In i kylen en stund.


Sedan är det bara att vända upp äggkartongen på en tallrik och ta bort plastfilmen.


Jag gjorde även vanliga med sjögräs runt omkring sig.

16 kommentarer:

  1. Jag som aldrig lagat sushi själv blev helt förvirrad när jag läste äggkartong. Nu förstår jag och det var ju väldigt smart. Dessutom vilka mästerverk du lyckades med. Sushi har blivit svindyrt i Sverige så att laga egen måste man spara in väldigt mycket på.

    Önskar en fin söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var verkligen en smart grej att använda äggkartongen.
      Det är dyrt här med tycker jag.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Sushi är gott men dyrt att köpa färdiga. Fiffigt med äggkartongen. Jag gillar dem med sjögräs runt. Maki tror jag de heter. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi gillar det med men det är dyrt här också att köpa färdiga.
      Okej, det visste jag inte.
      Kram

      Radera
  3. Använde du inte det färgglada pappret till sushin? 😉
    De såg mumsiga ut de där bitarna. 😋
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, gubben fick nöja sig med det gröna sjögräset.
      De var goda 😃.
      Kram

      Radera
  4. Vilka fina sushi! Så bra ide' :) Ser jättegott ut verkligen!
    Spännande med ditt kreativa projekt, ser fram emot bild när dom är klara :)
    Kram och ha en fin söndag <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen en bra idé, så den kommer att användas fler gånger.
      En blev klar idag och jag visar i morgon.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  5. Ska bli roligt att se dina projekt med kräppapper. Sushi är ingen favorit hos oss. Jag kan äta en bit, men gubben äter inte alls. Idag har vi kallt här cirka -10 grader. Inget vi är vana vid. Eldar i brasan hela tiden, för att hålla elräkningen nere.
    Fortsatt trevlig söndag.
    Kram Tummelisa/Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visar i morgon.
      Jag gillade inte heller sushi förr när vi hade köpt bitar på Ica. Men sedan tog vi in när vi var ute och åt en gång och då kände jag skillnaden på förpackade och nygjorda.
      Pratade med dottern idag när hon var ute och hon visade den vackra rimfrosten som var.
      Det förstår jag att ni gör för -10 är kallt 🥶.
      Kram

      Radera
  6. Hej Carin! De blommorna i kräpp tror jag att jag har sett. Jättefina. Ser fram emot dina!
    Sushi är ju så gott! Ett pyssel att göra. Men detta med hjälp av äggkartong var ju smart!
    Här har vi minusgrader... men inomhus +21°C. Tur det!! Ha en fin trettondagsafton! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Jag har gjort en och visar den i morgon.
      Ja det är ett pyssel att göra men det underlättade med äggkartongen.
      Pratade med dottern idag när hon var ute och gick och hon visade mig en vackra rimfrosten som var.
      Men +21 är bra mycket bättre.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  7. Ohh vad spännande det låter, ser jag fram emot att se =D

    SvaraRadera
  8. Smart med äggkartongen, har gjort sushi en gång - för säkert 10 år sedan. Jag köpte kreppapper för att slå in lite jultomtar, för jag hittade inget tidningspapper..hahah, de tomtarna har det lyxigt nu. Kanske jag kan använda resten till något kreativt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst var det.
      Okej, då ligger de nerstoppade i lyxpapper då 😊😀.
      Det kan du säkert.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.