2009-03-19

Bakat


Idag har jag bakat lite igen. Jag gjorde en äppelkaka i silkonformen. Men nu är det andra gången som kakan blir kompakt. Börjar misströsta med denna silikonform nu, eller annars är det väl jag som gör fel. Jag bakade rågbrödskakor också med äpple, linfrön, olja, salt, russin, musli, groddar och hallon/rabarbermarmelad i. Ska testa en till teet sedan. Ja, nu är det fredag i morgon igen, gud så himla skönt. Hoppas att vädret håller i sig med solsken då med.



18 kommentarer:

  1. Jag har aldrig bakat i sådana formar. Tror inte att du gör något fel då du är en hejare på att baka.
    Mums, det brödet ser så gott ut.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag har ingen assistent så jag bakar bara ett röd med lös deg...men det blir riktigt gott och kan varieras till det oändliga!

    Ha en underbart vårig helg, kram

    SvaraRadera
  3. Mums...jag tyckte materilaet kändes så konstigt när jag höll i en på Åhlens, kanske bättre med de klassiska...kram

    SvaraRadera
  4. Jag förstår inte det ja, jag blir så hungrig när jag tittar in :)

    På frågan vad jag ska bli när jag blir stor är svaret Studie- och yrkesvägledare. Är det tänkt iallafall ;)

    SvaraRadera
  5. Jag tar gärna en rågbulle tack..
    Nästan så man funderar på att börja baka. Men bara nästan ännu så länge...

    SvaraRadera
  6. Jag känner doften av färskt bröd.
    kram Kristina

    SvaraRadera
  7. Hejsan Svejsan!

    Jag och dottern bakade häromdagen, kaniljbullar.

    Ungarna är tokiga i dem och nu har jag äntligen sol här och njuter en om dagen till kaffet i solen mot väggen på baksidan. Det är livet å en pinne det

    Trevlig Helg

    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Godmorgon.
    En rågbulle till frukost satt inte helt fel. Vilket härligt recept. Jag brukar har i allt mellan himmel och jord med när jag bakar bröd.
    Ska baka i helgen tänkte jag. Göra slut på lite apelsiner....River skalet om det är fint, så pressar jag i juicen. Blir saftigt och gott.
    Så har jag smör, inte margarin.

    Sockerkaksformen i silikon däremot vet jag inte om jag vågat använda. Är livrädd den ska smälta i ugnen hihi...
    Ha nu en skön fredag min vän.
    Kram Synne.

    SvaraRadera
  9. Ja hoppas så på finväder även idag=)
    Fredag, vår favorit dag=)
    Trevlig helg.
    Kramis

    SvaraRadera
  10. Oj, vad mycket smarrigt du gjort igen :-).

    Jag har aldrig provat att använda silikonformar, då jag fått för mig att de smälter i ugnen trots att de inte ska göra det ;-). Jag har däremot en teflonform som jag använder ibland och jag tycker att kakorna blir färdiga mycket fortare i den. Eller så inbillar jag mig...

    Kram och trevlig helg!
    Beatrice

    SvaraRadera
  11. hmmm har såna i muffinsform, det liksom "skiter" sig i dom med så jag försår att du tröttnat, hihi!

    råbulle lät såååå gott!

    storkram och trevlig helg//lotten

    SvaraRadera
  12. Vad gott! Du borde jobba inom mat och bakområdet. Eller jaa...det där lät kanske det. Men du vet vad jag menar.;-) Kram

    SvaraRadera
  13. Hej!

    Visst är det härligt att det är helg igen? Helg OCH vår på gång, kan inte bli så mycket bättre :-)

    Det du bakat ser så gott ut! Har du lust att dela med dig av recepten?

    Ha det så bra!

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  14. Å så gott det ser ut!!
    Undra om jag ska baka en sockerkaka jag med..då blir nog sonen glad..ler..bakar nästan aldrig.
    Kram och lycka till med målandet/Irene

    SvaraRadera
  15. Är så imponerad av ditt bakande!
    Ser så gott ut!

    Kram Hannis

    SvaraRadera
  16. Åh vilka härliga matbilder du har. Rågbrödet kan du väl lägga ut recept på. Hoppas du får en härlig helg. Kram Ingis

    SvaraRadera
  17. Det rugbrødet ditt så kjempe godt ut.
    Ha ei super helg!
    Klem Gry : )

    SvaraRadera
  18. Här startade vi morgonen med nybakade ostgifflar, barnens favvo ibland.Har aldrig prövat de där silikonformarna men det kanske inte är nåt att satsa på då. Ha en bra lördag, kram Katta

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.