2017-04-01

En ruggig morgon

Ett riktigt skitväder idag med, men som artade sig till det bättre fram på eftermiddagen. På förmiddagen tog vi bilen och åkte till Mamsen på en fika. Där började vi prata om poängen som man får på sitt medmerakort på Coop. Mamma sa, att det är så krångligt nu sedan dom gjorde om detta. Nu måste man sköta det själv, antingen på nätet eller i butikens apparat som finns tillgänglig. Så vi fixade i ordning hennes profil på nätet och laddade hennes poäng där direkt på hennes kort. En annan tycker det är lite bökigt, vad ska då alla äldre tycka. Vi åkte och handlade åt henne också och det fungerade utmärkt. Det blev nästan gratis av alla poäng som hon tjänat ihop. När vi kom hem tog vi en snabbrunda runt strömmen för att få lite luft. Då började solen kika fram bakom alla mörka moln som började att skingra sig. Hemma igen satta jag igång en tvättmaskin och så satte vi oss på balkongen en stund med första sommardrinken. Det var närmare 20 grader där i solgasset. Men när drinken var uppdrucken kände jag hur magen kurrade, så fram med grytorna på spisen. Det blev Blomkålsbolognese med mozzarellasallad. 
Mamma hade piffat till det på sin balkong.
Inte ens fiskmåsarna ser ut att gilla vädret.
Även vi har piffat till det på vår balkong.
Sommardrinken i solgasset.
Åsså mätt i magen.


8 kommentarer:

 1. Tusen tack för allt i dag, goda muffins och hjälpen med Coop.
  Tack för i dag i och hjälpen med Coop.

  Hadet bra, kram Hajan

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt gott ut.
  Skönt att man får poäng och bonus och allt det där, men det ska fungera smidig.

  SvaraRadera
 3. Vilka fina påskgula blomster! :-)

  Blomkålsbolognese lät spännande - vi använder mycket blomkål i matlagningen, men det där hade jag inte ens hört talas om.

  Inte för att jag vill vara sån men... Dom där fiskmåsarna är skrattmåsar. Det var nog bland dom första fåglarna jag lärde mig. Min mellanstadiefröken sa att dom hade skrattat så mycket måsarna, så dom hade doppat huvudet i choklad :-D Undrar just varför det är just det värdelösa vetandet som fastnar bäst i huvudet? ;-) Nåja. Nu fick jag ju nytta av den kunskapen i alla fall :-D

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Sommardrink på balkongen lät verkligen härligt! Hoppas vädret håller i sig!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Men så härligt. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Men så härligt. Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Åh så god maten såg ut! Och vacker tallrik!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Jag tänker ofta på alla äldre nu och hur ifrånåkta de blir när allt digitaliseras och det skall till appar och väldiga IT kunkaper för att man överhuvudtaget skall kunna uträtta några myndighetsärenden eller penningaärenden. Mina föräldrar har inte ens en iPhone och, ja, det blir besvärligt ibland, också detta kontantlösa samhälle....Nej! Gillas ej!

  När jag handlar på COOP och skall betala brukar kassörskan tala om att jag har en bonus check och fråga om jag vill använda den. Det är så jag får veta mitt poäng saldo.

  Ha en fin kväll!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.