2019-04-05

Långpromenad


Vi gick ner till stan igår och till gubbens farbror som bor på Norra promenaden. Vädret var fint igår med så det var skönt att få lite luft och kolla in allt nytt som ploppar upp lite varstans i stan.

Vi stannade till på Kungsgatan och köpte med oss hämtmat från Spicy Hot som vi hade bestämt att göra.

Det gick ett par timmar hos gubbens farbror med middag och kaffe. Sen har man har mycket att berätta, vad som hänt från båda hållen sedan vi sågs sist. Gubben min och hans farbror pratar ofta i mobilen med varandra. Men ändå missar man något att berätta ibland.

När vi gick hem därifrån tog vi Drottninggatan upp till Clas Ohlson. Vi skulle nämligen ha solcellslampor där. Gubben frågade om dessa lampor i julas men då var dom undanplockade för säsongen. Men igår fanns dom på hyllan igen. Så nu kommer dom pryda järnstaketet så fint när vi kommer hem igen.

Sedan traskade vi sakta hemåt mot Vilbergen igen. Vi passerade Nelins konditori och jag var nära att gå in och köpa semlor. Men eftersom jag var så mätt fortfarande så hoppade jag det. Som jag ångrade på  kvällen när vi kollade på tv:n.

Först hämtade vi maten.

 Friterade räkor till förrätt. 

 Biff med bambuskott och champinjoner. 

 Sedan gick vi över Saltängsbron och upp på Drottninggatan. 

Scilla överallt i Promenaderna.

9 kommentarer:

 1. Fin promenadväg ni gick. Så fint med Scilla. Här kom det mer snö under natten. Aprilväder. Kram =) Carina

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart vårväder ni har :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag lite nostalgisk här. När jag och kusinen bodde i Norrköping så var det inte så långt från Norra Promenaden. En klasskompis bodde på Kungsgatan och vi åt jättegoda räkmackor på Linden (tror jag köpcentret hette?) som låg på Drottninggatan :-)

  Härligt väder ni har också - den svenska våren är verkligen helt underbar :-)

  SvaraRadera
 4. Härliga dagar och skönt med lite vårväder . Det har vi också i Malmö .

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig promenadväg! Just nu är vädret väldigt fint här och vi har hela 17 grader. Inte illa men svalare vindar är visst på väg.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 6. Skönt med promenad. Åh så gott med strimlad biff med bambuskott och champinjoner är min favorit rätt 😃 ha en fin kväll kram från Nina

  SvaraRadera
 7. Vackert med scilla En av mina favoriter. Kram.

  SvaraRadera
 8. Hejsan vad ni håller på och styr,Nu är det ver tur att få ha det lite skönt, eller hur. Så dåliga vi är på att hjälpa till. Hos mig bliver det Pizza , då betalar jag för mig i alla fall. Det bliver dyrt besök i Sverige, kära ni vill bara ert bästa. kram från gammelmorsan

  SvaraRadera
 9. Åhhh älskade Norrköping! Jag bodde ju på S.t Persgatan i några år och jag älskar den stan! Som tur är får jag komma tillbaka dit i jobbet då och då :-). Karm //Tina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.