2008-08-02

Kotte


Han bor under vår altan denna taggiga sak. Vi har haft igelkott under vår altan i flera år. Men om det är samma det tvivlar jag på. Våran jycke rusade fram första gången den kom och knalla över tomten. Hon stacks sig rejält då och bryr sig inte längre. Igår hade vi mellanflickan på besök med hennes lilla Jack Russel. Han var så nyfiken så att han darra i hela kroppen. Kotten fräste åt honom så han var på sin vakt. Vi matade kotten med äppelkaka. Då stod Orvar som hennes hund heter som en stel staty och bara glodde. Det blev inga kort på Orvar och Kotten. Men jag tog ett lite senare när han kom fram igen. Det är inte lite skit som sitter i deras taggar. En massa parasiter, men gulliga är dom ändå.
Bilden är klickbar

17 kommentarer:

 1. OOh så söt!! Så mysigt när man får lite *gäster* på besök!! =) Ha en super härlig helg..med mycket sött! kramis Malin

  SvaraRadera
 2. ja,jag får besök varje kväll av kottar...mamma och 2 småkottar...de bor under grannens altan de får lite matrester...
  De tuffar runt och letar sniglar...
  jag älskar dessa små urdjur...kramiz:)

  SvaraRadera
 3. Grattis får man väl säga! Att ha en igelkott som sommargäst blir bara ovanligare hela tiden... Det är synd, blir alla överkörda eller vart försvinner dom?

  SvaraRadera
 4. Åhh så söt!!! De ska man vara rädda om. Men en massa skit som du säger det vill man ej ha... Men söta på håll är de iallafall!
  Hur har du gjort alla fina ramar runt bilderna??? Och alla dina fina Mamma C som du avslutar med? Nyfikna jag!

  Må gott!

  //Cissi

  SvaraRadera
 5. Så fint lite pinsvin, det ligger en utmerkelse til deg hos meg.
  Ha en fin helg!
  Klem Gry : )

  SvaraRadera
 6. HEJ!!

  Hoppas du har haft det gott nu och känner dig utvilad...

  Det gör jag och här väntas valp snart!! Inredning mm får nog ligga nere lite iaf ett tag framöver!

  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Vilken taggig goding!

  Lyx att bli bjuden på äppelkaka - i mitt nästa liv ska jag se till att vara igelkott och bo under din altan ;-) Det gäller att du lever riktigt länge och att du orkar göra äppelkaka på ålderns höst, för med lite tur har jag åtminstone 45 år kvar i det här livet *ler*

  Kram!

  Karin

  SvaraRadera
 8. Det är så mysigt med lite kott-besök, fast det händer inte särskilt ofta. Men de är ju inte direkt rena av sig...

  Kram

  SvaraRadera
 9. Mysigt med igelkottbesök..
  Hihi, inte för nära med all ohyra:-)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilken söt liten kottis! Jag är lite halvrädd för dessa små taggiga varelser för de kan vara gode aggressiva och så bär dom på all sköns ohyra. Jag håller mig på avstånd och tittar för det är inte ofta man får se de små rackarna nu för tiden.

  SvaraRadera
 11. Igelkottar är så söta, tyvärr är det inte så ofta man ser dem nuförtiden tycker jag. Min mamma har också haft igelkottar under sin altan, vi såg ungarna för ett tag sedan, de var helt bedårande söta!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 12. Ja igelkottar är ju för det mesta väldigt gulliga men de kan bli aggresiva oxå.Vi hade en ett tag som skulle bita oss i fötterna och var på väg upp för trapporna in till vårat hus.Jag fick locka in den i kattburen och köra den till en skog i närheten men den kom tillbaka flera ggr då jag tillslut fick köra den långt bort i skogen.
  Kram på dig/Ingela b.

  SvaraRadera
 13. Så länge sen som jag såg en kotte.....
  Skönt att ni har dom hos er ialla fall.
  Klart han fräser när det står en "stor" jack russel och dreglar på honom hehe....
  Ha en bra natt och fin söndag.
  Kramen vännen.
  Synne.

  SvaraRadera
 14. Så sött!

  Här finns det stora igelkottar som skjuter iväg sina taggar, ha ha.

  Jag har en utmaning till dig.

  Kram Bodil.

  SvaraRadera
 15. Vilken söt en. Har själv aldrig sett en. Här har vi precis övertaget en 2 år gammal kanin och den är väldigt mjuk och idag har den fått varit på vår altan. Men min näsa har blivit täppt så vi får se hur det går. Undra om igelkottar är snälla eller bits dom?
  Kram Åsa

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.