Testade att göra Brownies på mandelmjöl idag och dom blev galet goda. Så det här kan kanske bli någon slags efterättsgrej till Påskafton när vi träffs här hela tjocka släkten. Vi har ju en glutenintolerant + några som undviker att äta mjöl och mjölprodukter. Så då passar denna lilla kaka utmärkt.
150 g mörk choklad 100 g smör 1 tsk vaniljextrakt 2 1/2 dl mandelmjöl 2 1/2 dl strösocker 4 ägg
Sätt ugnen på 180 grader. Ta en form 20x20 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten. Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen så att den smälter på låg värme. Se till att det inte bränner fast.
När smörchokladen svalnat något rör du ner vanilj och socker. Blanda sedan ner mandelmjölet. Rör tills smeten är jämn.
Rör äggulorna släta och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem mycket försiktigt i smeten och rör den jämn. Häll allt i formen och grädda i ca 15 - 18 minuter. Det gör inget om kakan inte har stannat helt när du tar ut den. När den kallnat skär du den i rutor. Min var inne i 15 minuter.
Hej Carin här som har den här bloggen. Jag är en gift kvinna på 63 år som lever med min man som jag har kompat ihop med över 40 år i vått och torrt. Sedan 2018 är vi bosatta permanent i Spanien. Det jag skriver om här på bloggen är livets vardag. Så bloggen är som min lilla dagbok.
Mmm ser gott ut. Tack för recept. Kram Anette
SvaraRaderaMandelmjöl, hmmmm undrar om jag kan hitta det här. Det är frågan det. För de ser så himla goda ut.
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Bodil.
Skulle lätt kunna vräka i mig ett par stycken=))
SvaraRaderaHa en fin helg/Kram Hannis
Åh så gott, måste jag prova!
SvaraRadera