2017-11-28

finns det inte...får man fixa själv

På söndag är det första advent...och då vill man ju ha glögg såklart. Ja...kanske inte alla då...men vi gillar glögg..och vill gärna ha det. Men här i affären finns det ingen glögg...kanske i dom Skandinaviska....men där har vi inte kollat. Så igår när vi var ute och gick...tog vi vägen om affären när vi gick hem. Letade upp kryddorna som behövs...för att göra egen glögg. Det ända som inte gick att hitta...var pomerans...så det får bli vanliga apelsiner i vår glögg. Om vi inte kollar i någon affär idag också. För vi glömde köpa socker igår...som ska vara i lagen jag ska koka.6 kommentarer:

 1. Vad duktig du är som ska göra egen glögg. Jag vill också ha glögg till första advent. Och pepparkakor. Hoppas din glögg blir bra. Kram =)

  SvaraRadera
 2. Jaa kära barn, tänk för 80 år sen Då fixade min pappa(din morfar) allt sådant. Då kokade De och fixade sina egna recept på glöggarna. Kommer ihåg att De smakade av och bjöd varandra. (ibland lite väl mycket) men det var noga med sina egna recept. ha,ha jag har köpt Alkohol fri glögg, det är
  precis lagom för mig. Lycka till nu, det bliver säkert bra.

  SvaraRadera
 3. Oj vad ambitiöst! Duktiga ni :-)
  Pomerans brukar det vara i "apelsinträden" på trottoarerna och i parkerna här. Detta för att folk inte ska palla bort frukten. Så om du är ute efter pomerans så är det ju ett utmärkt pallarläge. Om det nu är säsong, vill säga... :-)

  Och ja. Det finns färdig glögg i dom skandinaviska affärerna. Åtminstone på den tvärs över gatan här. Bra för oss latmaskar :-D

  SvaraRadera
 4. Spännande att göra egen glögg. Hoppas ni kommer gilla! Kram

  SvaraRadera
 5. Hej
  Vad kul att göra egen glögg.
  Hoppas det smakar gott :)
  //Annica /casacama

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.