2018-10-25

Ingen middag ute

Vi var borta innan hantverkarna kom igår morse med, och vi var hemma igen efter 15.00. När vi åkte hem från jobbet svängde vi in till kycklingvagnen som står vid Chinobutiken utmed 332:an. Vi hade bestämt att köpa hem en kyckling istället för att gå ut och äta något. 
Killarna som gör jobbet hos oss är Rumäner och har bott i Spanien i 15 år. Dom pratar spanska som ett rinnande vatten men rumänska med varandra såklart. Jag och gubben tycker det låter lite likt ryska när vi suttit och lyssnat på dom. Men när vi sa det till dom, sa de att det inte fanns några likheter alls. Utan rumänska har mycket likheter med katalanska berättade dom. Ja, man lär sig alltid något nytt.
Vi började även prata musik med dom. Dom spelade upp musik med Gheorghe Zamfir en känd panflöjtist på sin mobil och då började vi prata om Dana Dragomir  hur känd hon blev med ledmotivet till Mio min Mio i Sverige.
Nu satt vi inte och pratade hela tiden när vi kom hem utan bara över en fika som vi bjöd dom på. Den ena tyckte det var gott när det smakade kaffe om kaffet, men den andra stackarn tyckte det var för starkt även fast han hade massor av socker i det.
Den nya vattenberedaren kom inte upp igår så det var bara att duscha i kallvatten. Man får som en kickstart i hela kroppen när man ska få bort duschkrämen och schampot. Men varför gnälla om lite kallvatten. De finns dom som inte har något vatten alls.


Igår morse var det inte ett moln på himlen när vi stack iväg.

 Vi delade på en kyckling till middagen.Nu är väggarna spacklade och klara.

10 kommentarer:

 1. Jag vet inte så mycket om rumänska mer än att det är ett romanskt språk och då borde ha mer likhet med språken kring medelhavet. Stackaren, riktigt kaffe som är så gott :D Men visst, är man inte van så kan det nog bli lite av en chock!

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Inte lätt att servera kaffe som alla gillar :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilken läcker bild av soluppgången där :-)

  Det kommer säkert att bli superfint, men det verkar onekligen fattas lite grejer där i köket ännu... ;-)

  Ha ännu en finfin dag!

  SvaraRadera
 4. Det går framåt iaf....med bygget. ��

  SvaraRadera
 5. Nu när jag kollat hos Er, skall jag börja med min middag i dag. Jättespännande skall ha Falukorv och "bondsås" är vanlig vit sås med mycket lök i såsen. Vet ni det De gamla vanligainte klokt, men jag tror det skall bliva snö här, vi får se. Det är lilla Maj från Syrien som skall reda ut, om mina tvättar i tvättstugan. Lite okamratligt tycker jag. Hon kan väl inte hjälpa detta som hänt.Det är väl bäst att inte lägga sig i, kanske.???

  SvaraRadera
 6. Kul med trevliga hantverkare! Så kul med språk o olika kulturer. Jag älskar sånt. Visste inte heller att rumänska var likt katalanska. Kanske därför de har lätt för spanskan. Lyssnade mycket på Zamphir. Har en LP med honom. För typ 18 år sedan köpte jag en biljett för att se honom på Louis De Geer. Blev tyvärr inställt. För få biljetter sålda.

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Så skönt med trevliga hantverkare :) Haha, men lite synd om den stackarn som tyckte kaffet var för starkt :D
  Men kaffe ska ju smaka kaffe!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Härligt med trevliga hantverkare.
  Vilken härlig dag det ser ut att ha varit. Kram.

  SvaraRadera
 9. Det är så intressant det där med språk. :-)

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.