2018-10-07

1, 2, 3 och vad blev de

Igår innan vi stack iväg och uträttade de ärenden som vi skulle rev jag fram de sista grönsakerna vi hade i kylen. Vi skulle ju handla senare till barnen kommer och då skulle de bli nya grönsaker i kylen.
Det var en röd och grön paprika, ett blomkålshuvud, några morötter och en chili som jag kärnade ur. Skar allt i fina bitar och lät det koka en liten stund i saltat vatten.
Efter det gjorde jag en 1, 2, 3 lag (ättika, socker och vatten) som jag hällde över grönsakerna i glasburken.
Det här blir gott tillbehör till kött eller säkert även till fisk.

Picklade grönsaker.

10 kommentarer:

  1. Mmmm, så gott! Ja "hittade" älgkött i frysen och ska svinga ner det i min crockpot strax..! Det är väl höstigt det med, och skulle säkert vara gott med dina picklade grönsaker till... Önskar Er en finfin söndag !!
    Kraaam Kate

    SvaraRadera
  2. Så gott! Det måste jag nog göra jag med. Kram Pia

    SvaraRadera
  3. Vackert blev det dessutom!

    SvaraRadera
  4. Så gott!

    Kram och njut nu av fina besöket :D

    SvaraRadera
  5. Låter gott, och väldigt nyttigt. Kram.

    SvaraRadera
  6. Du lilla köksmästare Vad Du styr och så spännande det skall bliva, och höra vad ni hittar på.Ett par dagar nu..

    SvaraRadera
  7. Så gott att plocka fram till maten!
    Njut av dina kära!
    Kram

    SvaraRadera
  8. jättegott. Har aldrig gjort picklade grönsaker, bara lök. Men dottern brukar göra som du och servera till kött.
    Det är riktigt gott. =) Kram Carina

    SvaraRadera
  9. Åh vad gott! Länge sen jag picklade grönisar nu, men ett tag hade jag pippi på det. Allt går liksom i vågor :-)

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.