2018-10-29

Vände lite snabbt

Det blev en tvärvändning av värmen här just nu. Hade faktiskt läst i veckan att polarvindar skulle dra in över Spanien och att det skulle ändra på vädret. Så från +24 som det varit på dagen var det bara +14 ett bra tag igår.
Så när vi gick iväg bort till La Zenia så åkte långärmade tröjan på. Men shortsen trotsade vi med att ha på oss både jag och gubben. Som spanjorerna brukar säga till turisterna, klädd för vinter upptill och för sommar nertill på kroppen.
Vi tog en sväng in på Conforama och kollade på en ny lampa till kökstaket. Vi såg några som vi tyckte var snygga, men vi slog inte till och köpte ännu. Vi ville funderar på saken någon dag till.
Sedan gick vi in på Primark och jag köpte en ny pyjamas där. Vintertid vill jag ha pyjamas på mig när jag ska sova. man vill ju inte ligga och frysa innan man somnar.
Tog även en sväng in på Alcampo för att köpa kaffefilter. Där håller dom på att göra en helomvändning i affären. Ja, en sådan där grej som alla affärer gör i mellanåt, byter plats på alla varor. Så att man får springa och leta efter sakerna man ska ha. Och då blir det förhoppningsvis merköp. Vi var tvungna till slut att fråga vart dom ställt kaffefiltren. För dom stod inte där dom ställt allt kaffe. Nej, dom stod borta på köksgerådsavdelning. Det är ju där man letar först efter kaffefilter, eller NOT.
Innan vi knatade hemåt i blåsten tog vi oss en kopp kaffe på fiket vid MediaMarkt och en muffins till det.
Hemma blev det middag lite senare, lite kortspel och bara slöslapp på altanen tills det blev mörkt.

Fullt med jultomtar på Conforama.

 Kaffet värmde gott och muffinsen satt fint.

 Färdiggrillade spjäll från Mercadona med sallad till.


Kvällsmys på altanen.

7 kommentarer:

 1. morn,morn nu går vi mot en annan tid verkligen. Skall kolla på Bruntes och mina tomtar, som jag älskar. tänk de får nog vara med en Jul till. Jag kan ju inte klaga, men vore överlycklig om min gubbe fått vara med ett par år till. Såmmycket Jul ni har redan,i Spanien. Det kanske vi har här med, vad vet jag, inte ett jota.
  Nu har jag varit hos din gubbe och dig, det finns inga tråkiga stunder hos Er.. kram från gammelbäggan

  SvaraRadera
 2. Har en kollega som åkte ner igår till Spanien. 12 grader o regn. Skönt med lite miljöombyte. Ni slipper skrapa rutorna på bilen i alla fall.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 3. Att inte så stora affärer kör med dubbelexponering med tex kaffefilter.
  Som tex ICA, de har ju en lite kyl vid chipsen/dippen med gräddfil i.
  Alltid är det nån som köper mer då :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. här blev det också polarvindar och 3 grader på morgonen. Shorts var det inte tal om kan jag säga ;-)

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Oj, ja det var verkligen skillnad på temperatur. Kram Eva.

  SvaraRadera
 6. Javisst tvärvände det! Även här åkte koftan på, och långfillingar under klänningen. Bara 10 grader varmt i morse... Brrr!

  Det är ett otyg det där med att dom flyttar om grejerna i affärerna. Men jag kan förstå affärsidén bakom.

  Hoppas vi får tillbaks lite värme snart! :-)

  SvaraRadera
 7. Hua! Så kallt vi fick! Vi tvärvände och gick hem i morse då vi skulle göra dagens promenad..Endast +13 och en riktigt kall vind.Så kallt har jag faktiskt inte varit med om på dessa 4 år som vi varit här... Hoppas det vänder... Ha de..Kramiz

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.