2010-12-05

Surt

Nu var helgen snart gången och en ny vecka står på G. Igår blev det besök av största och minsta barnet och då så klart våra gulliga små barnbarn med. Grabben var här och hjälpte gubben med att få ner snön från ena sidan av taket. Sedan kom störst med familj från Ikea på oväntat besök till oss. Så det blev mycket folk runt middagsbordet som vi gillar både jag och gubben. Idag har jag bakat surdegsbröd igen. Jag satt en surdeg så fort vi kom hem från semestern, som jag nu matar på så fort jag bakar med den. Sedan ställer jag in den i kylskåpet igen. Nu ni som vill testa surdegsbröd, har chansen att följa från grunden till ett bröd på Martins sida. Han startar idag en surdegsskola. Nu ska snart jag och gubben sätta oss i badtunnan en stund. Ska bli skönt att sitta i det varma vattnet och känna snöflingorna falla ned på en.

6 kommentarer:

Fresia sa...

Å ljuvliga ljuvliga badtunna. Måste vara fantastiskt att sitta där där snön dalar ner!!
en Lisa för själen..

Har börjat köpa (inte baka) lite surdegsbröd på ett nyöppnat bageri i Sthlm. Och de har ett som är ordentligt mörkt med massor med godsaker i, bl.a tranbär och pumpakärnor som jag tycker är så gott. Fantastiskt bröd måste jag säga!!

Men baka, nja, tycker det låter lite bökigt?

Hoppas ni hade skönt nu:)
kramen

Hannis sa...

Vilken fredagsdrink=))
Lät gott det!
Surdeg känns avancerat.
Verkar vara en lång process som måste skötas om, inte min starkaste sida direkt.

Snacka om ljuvligt att sätta sig i badtunna och koppla av medans snön faller.
Bra avslut på en kväll!

Kram Hannis

Gardenhouse sa...

Här var det jul på din blogg, så mysigt! Och alltid händer det grejer...KUL!
Kram Sussi

Viola sa...

Luktar gott nybakat bröd änsa hit....-) skönt med lite lindring i kylan, kramen

Stjärnor & Champagne sa...

Åhh så mysigt med tunnan och snön...Kan tänka mig att det är varmt och skönt. Visst är det härligt med liv och rörelse i huset. Har aldrig testat surdegsbröd, det måste jag ta tag i. Ny vecka ja, brrrr. Tisdag imorgon och det är nog den värsta dagen på veckan tycker jag, inte ens i närheten av halvlek hihi. Stor kram Anne

Lilla Kullan ♥ Maja sa...

Men åh, så underbart med en badtunna. Det skulle jag vilja ha.;-) Kram Stina