2024-04-24

9 - 5 jobb

 

Det hade regnat under natten, så gator och trottoarer var blöta. Och som vanligt rann vattnet som fanns på gatorna sakta ner mot havet. Något som Ixa blir väldigt lekfull av. Hon vill jaga allt som följer med i det rinnande vattnet. 

Vi gick en runda i byn för gubben skulle iväg tidigt till vårdcentralen. Han hade en inbokad tid hos läkaren. För hjärtat går inte i sinus igen, och sedan var det för hans knän också. 

Vi får se hur det blir med hjärtat om det blir en omstart på det eller om det kanske blir en ablation istället. Sedan var det gubbens knän. Det var en annan läkare än hans vanliga som kollade på hans plåtar. Och han tycket det var ett mirakel att han kunde gå, för något brosk det fanns det inte kvar. Nu fick han en medicin till för dem och sedan får vi se hur det blir. Gubben propsade på även denna gång att han vill få en tid till ortopeden för sina knän så de får avgöra hur de ska gå vidare.

När han var tillbaka där ifrån följde dagen med en massa telefonsamtal som föregående dag gjorde. Inte bara gällande svärfar utan för min allmänna pension med. Vi har faktiskt fått napp av en jurist som vi skrev till angående min pension. Nu fanns inte denna jurist här på Costa Blanca kusten utan på Costa del sol kusten. Men hon mailade över ett formulär till oss så vi vet vilka papper som man ska ha när man går till oficina de Seguridad Social i Torrevieja. Så vi är förberedda och klara när man ska beställa tid där.

När alla telesamtal var ringda och alla papper kopierade så hade klockan passerat eftermiddag med råge. Men solen lyste från en klarblå himmel. Så vi gick ut och satte oss i trädgården där det var lä. För vindarna är väldigt kyliga här nu. Och vi konstaterade att det kändes som vi hade ett kontorsjobb för tillfället.


Solen började titta upp över taken.



Det blåste uppe bland palmbladen.

3 kommentarer:

  1. Ibland är det mycket med det jordiska men samtidigt så är det viktiga saker. Förstår känslan av kontorsjobb för den har jag också haft en period nu!

    Önskar en fin onsdag!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Inte konstigt om din käre makes hjärta är lite oroligt nu, ni har ju en del att syssla med nu som inte är det roligaste. Bra de har koll. Knäna ja, ett elände (jag vet). Han skulle kanske behöva nya knän? Hoppas att han snart får remiss. Snart hoppas jag att saker och ting lugnar ner sig lite för er med allt fix och byråkrati etc. Stor kram från mig!!

    SvaraRadera
  3. Hej Carin! Hoppas du får ordning på din pension nu! Sen håller jag tummarna att allt blir bra för din gubbe. Jätteviktiga grejer alltihopa och skönt att ni kan sitta ute. Det kan inte vi än!

    Må gott och KRAM! Anna

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.