2024-05-04

Fredagen

 

Vi sköt ju upp veckohandlingen så den stod först på agendan igår istället. Men jag hade fått ett mail från juristen som hjälpt mig att ordna till alla papper för att söka om min allmänna pension. Hon tyckte att jag nog skulle ha en ny padron med mig för säkerhets skull till försäkringskassan. Även om det står att det inte behövs, så kan det sitta en nitisk på försäkringskassan som säger att det gör det visst det.

Så när vi åkte till Mercadona så gick jag först ner till Kommunhuset för att be om en ny padron. När jag har bett om padron tidigare så har jag inte fått en samma dag. Men igår så var det väldigt lugnt på Kommunhuset och tjejen i receptionen skrev ut den med en gång till mig.

Nu är det bara att beställa en tid på försäkringskassan för mitt ärende. Och vi får hoppas att det inte dröjer allt för länge med det. För en padron får bara vara 3 månader gammal. Sedan måste man söka en ny igen för sitt ärende. 

Vädret var mycket bättre än dagen innan. Inte samma vind och inte ett moln på himlen. Så det blev häng i trädgården igår med. Men utan grannes musik denna gång. 

Vi grillade på kvällen men vi åt på altanen och sedan blev det en stund vid tv:n.


En mustig röd himmel.


När vi kom till La Zeniastranden hade klockan passerat 07.00 och solen hade kommit upp.


Jag fick se att strandkiosken hade kommit upp på La Zeniastranden. Så jag var tvungen att gå rundan om El Capitan och se om det hade hänt något där med. Men det hade det inte. Inte heller på de andra stränderna på väg hem heller.


När vi nästan var hemma igen värmde solen gott där vi gick.


En fredagsdrink i trädgården såklart.


Ixa försöker att ta bin.



Avslutade kvällen med god grillmiddag på altanen.

6 kommentarer:

  1. Bättre att ta det säkra före det osäkra och ha alla papper. Hoppas att det ska gå som på räls nu.
    Så god er drink såg ut och grillat är alltid ett säkert kort.

    Kram och god lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det så. Ett papper för mycket spelar ju ingen roll.
      Ja det får vi hoppas på.
      Den var lite läskande i solskenet.
      Visst är det så.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Vad är padron? Hoppas att FSK ska kunna godkänna detta så du får din pension. Man är så trött på dem emellanåt. Jag har dock haft tur denna ggn med en väldigt fin handläggare, hon har än så länge inte nekat mig. NU har jag ju satt igång med 2 h per dag, så nu ser de ju att jag gör ngt för att komma igång så det gillar de väl. Så mysigt ni hade det förövrigt på dagen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enligt lag så måste alla som bor i Spanien i mer än 180 dagar om året registrera sig i "padrón", vilket är en officiell lista av alla som bor i en viss kommun. Termen “empadronamiento”, även kallat “padrón municipal de habitantes”, är ett kommunalt register eller ett folkräkningsregister, ungefär som en röstlängd.
      Det är rådhuset som har denna lista, och det är ett sätt för dem att veta hur många människor som bor i deras område. Uppgifterna som du ger vid “empadronarse” (själva registreringen) är konfidentiella och lyder under dataskyddslagen.
      Min pension kan jag inte bli utan men det kan ta tid om de vill strula till det. Men vi får hoppas det går smidigt och bra.
      Ja, det gäller att få rätt person som lyssnar och förstår en. Inte bara en som sitter bakom ett skrivbord och gör en kråka på pappret.

      Radera
  3. Hoppas du slipper strul med försäkringskassan och utbetalningarna. En skön lördagskväll hoppas jag ni har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det hoppas jag med på. Nu ska man bara få en tid där också.
      Vår lördagskväll var toppen.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.