2020-06-04

Dagen gick


Och faktiskt fick vi massor uträttat tycker jag. -Jo, jag var ledig igår och vi hade tänkt att ta en skön promenad nere vid havet. Men ett litet telefonsamtal gjorde så det blev lite ändring i planeringen. Så det fick bli en snabbsväng till jobbet istället. 

Tur i oturen kan man säga om det, för när vi kom upp till lagret fick vi se att jobbilen hade punktering på framdäcket. Och hade vi inte åkt upp igår, så hade man stått där med lång näsa idag när det är jobb på G som ska passas.

När däcket var lagat hos bilmeken och tillbakasatt på bilen igen åkte vi till trädgårdshandeln i Los Montesinos för att kolla om de hade rabarberplantor. Det hade de inte (men kanske till helgen), men varför gå tomhänt ut från en trädgårdshandel, när det finns så mycket man vill ha (detta är gubbens tänk). Så det blev ett aprikosträd för 15€ som åkte med i bilen.

Vi åkte förbi Chatarina på hemväg som bjöd på bullar och kaffe när vi kom. Satt där och pratade ett tag innan vi tackade för fikat och åkte vidare till Mercadona för att handla frukt och grönt.

När vi kom hem blev det kylskåpsrensning av gamla grönsaker som fick bli till en grönsakspytt med kidneybiffarna som blev över härom dagen. Jag satte en rågbrödsdeg och tog en svängom med snabeldraken under tiden degen jäste. Hämtade även ner tvätten som jag hade hängt på morgonen innan vi åkte iväg.

Gubben planterade det nya trädet och vattnade alla växterna och jag bakade ut brödet under tiden. Så när gubben var klar, så var jag klar med brödet så vi fick en macka till kvällsfikat.

En stor skruv satt det i däcket.

 Medans bilmeken fixade däcket försökte jag ta kort på hönsen. Som gick sådär, de är ju inte still.

 Många olika palettblad att välja på om man skulle vilja ha ett.

 Men något palettblad bidde det inte. Utan det blev ett aprikosträd.

 Så gott med en fika och bulle hos Chatarina.

 Sedan blev det kylskåpsrensning av gamla grönsaker.

 Som blev en slags grönsakspytt som vi hade till middag.

 Degen jäser bra i värmen.

 Det här är Esmeralda (grannens sköldpadda) som låg på vår tomt under blomkrukan som aprikosträdet skulle planteras i. Hur den kommit in till oss kunde grannen inte förstå, inte vi heller. För sköldpaddor kan väl inte klättra över staket 🤔.

 Esmeraldas gamla hem som nu blev aprikosträdets nya hem fast rättvänd nu då.

Nu har vi frukostmackor ett tag igen.

5 kommentarer:

 1. Kul med nytt fruktträd :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men vad konstigt att sköldpaddan tagit sig hem till er. Ett riktigt mysterium.
  Vilket bra pris för ett aprikosträd. Det är så välskött och fint i er trädgård.
  Det syns att din man har gröna fingrar.
  Han är mästare i trädgården och du i köket. Vilken bra kombination. =)
  Ha det bra nu.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Märkligt med en klättersköldpadda... Hoppas ni får god skörd på trädet nu då :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Ja nog fick ni en del gjort! Ser fram emot att se er aprikosskörd! Kommer säkert bli stor så småningom, ni (eller din "gubbe"?) verkar ha gröna fingrar! =)
  Ja, nog var det rätt tomt på sina håll i Sthlm igår på dagen. Värre var det på kväellen där på Segels torg då det var demonstration, "Black lives matter" och tusentals människor på plats. Inte så bra, nej... med folksamlingen menar jag då.
  Kram på dig och ha nu en fin torsdag! Här väntar strax frisörbesök ;)
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Det blev verkligen en effektiv dag! Vilken tur att ni märkte punkteringen redan i går för det hade varit snopet att stå är med en icke körbar bil! Hoppas att aprikosträdet ska ge en riktigt god skörd. Så märkligt med sköldpaddan för mig veterligen kan de inte klättra.

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.