2020-06-25

Hoppsan 🤔🤨


Var iväg bort till La Zenia igår för att växla in alla våra mynt som vi (gubben) har sparat. Han brukar plocka ur lite mynt i sin plånbok då och då när det blir för mycket i den. 

Men när vi kom dit så fanns inte den maskinen kvar och när vi frågade så verkade det som den inte kommer tillbaka. Så vi styrde pärlan till banken borta i Cabo Roig, men den var stängd. Vart skulle vi nu växla in pengarna????

Jag googlade lite och såg att Carrefour skulle kunna ha en sådan där myntmaskin. Så vi åkte dit för att checka om de fanns någon. Jodå, de hade en och vi tömde vår gigantiska påse i den.

Maskin svalde alla våra mynt och när den var klar kom det ut ett kvitto som man skulle lämna in i kundtjänst och få pengar. Om man nu inte ville handla i affären och lämna kvittot till kassörskan istället.

Eftersom gubben kontrollräknat pengarna innan så visste vi hur mycket det skulle vara, och maskinen visade samma summa men inte kvittot. Men det berodde på att de tog en viss procent på det man lämnade in. För oss tog maskinen nästan 22€ på det vi lämnade in. 

Så nu får det vara slutsparat eller så får man gå till banken och sätta in dem direkt. Kan inte tänka mig att banken tar någon avgift för det, eller 🤔.

Här sitter gubben och räknar mynt.

Här är maskinen som tjänar storkovan.

10 kommentarer:

 1. Usch vad dyrt att lämna in sina egna pengar! Hutlöst! 🤨 /C

  SvaraRadera
 2. Vi brukar spara bruna mynt, resten är bra att ha till bla dricks och annat smått man handlar :)
  Och med en avgift på 22€ förstår jag att ni väljer banken hädanefter
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi brukar ta med oss brunpengarna vi sparat ihop när vi åker på Alcampo och handlar. Går ut genom självscanningen, öser först i brunpengarna i myntinkastet som det tar rätt lång tid för maskinen att svälja. Sen betalar vi resten med kort, funkar utmärkt. Men då har vi inte sparat ihop den mängd pengar som ni verkar ha gjort :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Jag ser nu att ni inte bara har samlat brunpengar utan även från 10 cent och uppåt. Dom pengarna betalar vi med vartefter. På samma vis som Annica alltså.

  SvaraRadera
 5. Vad dyrt det blev att växla in i automaten. Banken här tar 100 kr för att växla in mynt. Dyrt det också tycker jag.
  Men det är nog olika på olika banker. Det borde ju vara gratis om man sätter in det man växlar på sitt konto.
  Ha en bra dag.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Svindyrt ju 10% av summan..Sedan säljer myntmaskinens ägare växelpengar till alla butiker som behöver växel (iaf. är det så i Sverige att butiker får köpa växel av dom som hanterar dagskassorna) En sådan JÄTTESTOR kedja som Carrefour borde sponsra den tjänsten så slapp dom alltid att köpa växelpengar.

  Våra kommer dom aldrig mer att få !!

  SvaraRadera
 7. Även här tar bankerna betalt för att växla in mynt men en del banker vill inte ens göra det. Det känns lite skumt för vem ska hantera pengar om inte bankerna...

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
 8. Oj, det var ingen liten avgift heller! Nä, ni får nog gå till banken nästa gång, hoppas det är gratis för er!
  Att spara mynt så där gör ju att man "plötsligt får en extra slant" när man ska använda dem, men om det försvinner så mycket i avgift så är det ju inte okej :(
  Kram och ha en fin fredag!
  /Maria

  SvaraRadera
 9. P.S... att ha tvättlinor uppspända, det tycker jag är riktigt mysigt! =)
  /Maria

  SvaraRadera
 10. oj ja dom ka då ta betalt //Christina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.