Det blev en hockeyfredag på altanen med hummer och räkor som tilltugg. Jag gjorde egen majonnäs och aioli till det. Förstår inte varför man inte gör det oftare när det är så lätt och enkelt.
Grundrecept
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2,5 dl matolja
salt
peppar
I aiolin har jag 2 st. pressade vitlöksklyftor och i majonnäsen har jag 1 tsk. dijonsenap. Sedan är det bara att droppa oljan sakta och vispa till det blir en bra konstistens.
När man överger vetenskap och förnuft
3 timmar sedan
Men oj så gott det såg ut. Mums.
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg
Kram
Annie
GUD SÅ HÄRLIGT VILKEN FREDAG, DET
SvaraRaderaÄR VÄL INTE SÅ SVÅRT LILLA VÄN. MEN
DET ÄR NOG LUSTEN SOM FATTAS FÖR EN DEL AV OSS. DU HAR JU ALLTID DEN LUSTEN, OCH TYCKER DET ÄR ROLIGT MED. TILL MIG I MORGON FÖLJER TEODOR MED OCKSÅ. JAG HAR TAGIT FRAM SKINKSNITTSLAR FRÅN
FRYSEN MED, VILL ATT DET SKALL RÄCKA TILL ALLA, + MATDOSAN TILL
DIN BROR MED. TILL EFTERRÄTT BLIVER
JORDGUBBAR, HALLON OCH BJÖRNBÄE.
HAR KÖPT LAKTOLOS FRIA SAKER TILL.
VI HÖRS PÅ MÅNDAG ,, KRAM
Hej :)
SvaraRaderaDet där såg inte fel ut alls.
Hoppas du har en fin dag...
Mums vad gott det ser ut .Ha en underbar lördag vännen .Kram Rita
SvaraRaderaOMG!! Så gott!!
SvaraRaderaKram Anna
Ååå vad det ser gott ut men jag hade valt något annat än hockey haha. Kram Anette
SvaraRaderaSå gott det ser ut. Får nog försöka mig på att göra egen aioli. Tack för tipset.
SvaraRaderaKram Erika