2016-10-27

Sillamacka

Vi brukar alltid ha med oss några burkar sill när vi åker på semester. Så man kan göra sig en sillmacka på en bit knäckebröd. För lite sälta i värmen och ett glas kallt öl är aldrig fel.
För ett par dagar sedan fick vi se att dom öppnat ett nytt ställe här i Playa Flamenca. Affären inriktar sig att ta hem specialvaror för olika länder. Vi var tvungna att gå in och kolla vad som fanns, och mycket riktigt så fanns den stora glasburken med sill där på hyllan. Men den var inte svenska Abbas utan något norskt märke, men den smakar nog detsamma tror jag. Så om suget faller på när vi är utan sill, så vet vi vart vi ska gå nu. Såg när vi skulle betala och gå ut att Marabou Schweizernöt verkar att sälja bäst bland chokladen på hyllan, för där låg det bara en ynka chokladkaka kvar. Men ståndaktig som jag är (var för tillfället) så tog inte jag den. För jag hade redan annat (onyttigt) i vår kundvagn.
Hur gott är inte det här på en skala.

Den här kommer inte så långt efter den heller.

5 kommentarer:

 1. En sillamacka, gudars så gott och choklad också för den delen, men helst mörk. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 2. Åhhh sill!! Bästa! Ja vad vore livet utan en sillmacka? Inte mycket...
  Ha det gott i solen!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Här finns det mycket internationell mat att få tag i. Här inne i stan finns flera skandinaviska affärer, och sen finns Matkassen som inte ligger så långt från Zenia Boulevard. Nära rondellen där Mercadona och Lidl finns just när man väljer Villa Martin eller Boulevarden.

  Gillar ni sill kan jag absolut rekommendera Klädesholmens ansjoviskryddade sill. Den fullkomligt smälter i munnen! Jag har bytt ut den vanliga ansjovisen mot den då jag ska göra Janssons också :-)

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 4. Ni är ju för härliga, ni hittar alltid ett frö som kN BLIVA NÅGOT.
  gÅ IN PÅ BILDBLOGGEN SÅ HITTAR DU MITT ÄLSKADE Norrköping.
  Så roligt att följsa Er på bloggen.
  Lycka till med allt kram från Hajan

  SvaraRadera
 5. Visst är det gott med en sillmacka och en kall öl i värmen :)
  Och choklad är inte dumt det heller :)
  Kram och trevlig torsdag!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.