2018-08-20

Hemmasöndag

Igår när man slog upp ögonen var det mulet ute och det hade kommit lite regn, betoning på lite så förstår ni mängden. Söndag är en vilodag men nu slog lusten till att tvätta altanfönstren. Så efter intagen frukost och lite surf på datorn slet jag fram hink och fönsterskrapan.
När ändå alla möbler blev bortdragna från fönstret åkte snabeldraken fram också så jag kom åt att dammsuga där i stående ställning när jag var klar med fönstren. Annars ligger jag på alla fyra för att komma åt längst in vid fönstret. Utrymmet är inte så stort, men finns det hjärterum finns det stjärterum som ordspråket säger.
När nu snabeldraken ändå var framme så fortsatte jag i stående ställning (bortsätt för under sängarna) att ta resten av rummen också. Så in med tvätten som låg på gästsängen, sedan var jag nöjd.
Nu hade magen börjat göra ljud ifrån sig, så lite mat i magen fick det bli. Vi intog middagen på takterrassen där det fläktade skönt. Sedan satt vi där uppe ett bra tag och bara njöt och tänkte på hur himla bra vi har det.
När kvällskaffet skulle serveras var jag sugen på något till kaffet. Men när både kylskåp och frysen behöver laddas upp med nytt, fick jag verkligen  tänka till ordentligt för att skapa något. Men skam den som ger sig, havregryn, blandade nötter, äpplemos och smör fick bli en smulpaj. Och när jag grävde i frysen hittade jag 3st yttepytte glasstrutar som vi köpt på Lidl en gång. 
Ett parti kortspel som just nu är vänd 8 vi spelar och så lite bokläsning efter förlusten i kortspelet (kan ju inte vinna jämt) blev det en dusch och sedan var klockan kväller och mörkt.
Jag valde film igår och det blev en thriller som var skit den med. Men bättre än gubbens action som han valde dagen före.
Tvätt av fönster.

Färdigfejat uterum.

Ugnsbakad blomkål och stekta nektariner hade vi till köttet. 

Är man sugen på något till kaffet får man inte ge upp letandet.

Dom är inte stora men en liten klick glass var blev det.

Gött blev det till slut.

Nu läser jag den här.

7 kommentarer:

 1. Du är en riktig Kajsa Warg du. Gott ser det alltid ut.

  SvaraRadera
 2. Hmm... Du har inte hört det där om att man ska helga vilodagen märker jag. Tänk på det nästa söndag ;-) Fast jag tror att om man har missat en gång, så går det utmärkt att ta ut den där vilodagen retroaktivt :-D

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 3. Ibland far städlusten i en och då är det bara att sätta igång. Förra veckan hade jag garderobsröjning ett par dagar. Men visst blir man nöjd efteråt när det är klart :)
  Efterrätten såg jättesmarrig ut!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kommer städlusten så får man verkligen passa på för man vet aldrig när det händer igen. Smart lösning där på efterrätten :D

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag också hade ju Blomkåls-stuvning i går. Men jag har varit vaken hela natte,Jag och min mage Du vet u.Skulle ha ätit stuvningen i dag med,MEN DET BLIVER FÖR HÅTRDSMÄLT FÖR MIN MAGE. Gud bevara pannkakan skönt jättegott. I dag slutar Elin här, hon skall bliva undersköterska. Jag älskar den flickan. Hon är så duktig, Jag sov när hon kom på förmiddagen, jösses vad är det med Dig? Men sen förstod hon. De måste ju förkovra sig, har jag tur med min livslängd, får jag träffa den lilla gumman fler gånger-
  Köper ni arbetslusten på marknaden med ? puss och kram Dina Mamma

  SvaraRadera
 6. Städlusten ja ... den hade jag hoppats på skulle kicka in i helgen som var. Men den uteblev ;) Kram.

  SvaraRadera
 7. Heej!
  Och tack rara du för alla fina hälsningar du troget lämnat hos mig, trots att jag själv varit usel på att läsa andra bloggar... har helt enkelt inte prioriterat det, tyvärr. Men nu har jag läst ikapp lite här hos dig och jag tycker alltid det är så kul och intressant att läsa om ert liv "där nere". Ja, ni verkar ha det himla bra! Härligt! Så roligt när människor vill och vågar och lyckas!
  Fnissar åt ankarmén... det såg verkligen ut som det!
  Kram på dig och ha det fint!
  /Maria

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.