Jag hade köpt frysta laxhalvor på Mercadona för ett tag sedan som jag hittade i frysen.
Så jag lade ner dom i en ugnsfast form. Ringlade lite olivolja över den och kryddade den med salt och blandad peppar.
Under tiden fisken stod i ugnen knappt en kvart på 175 grader tog jag fram min mandolin. Inte instrumentet utan köksverktyget som är superduper när man ska ha tunna skivor av något.
Jag strimlade zucchini, färsk lök och rädisor med mandolinen och sedan gjorde jag en vinägrett. I den hade jag citronsaften från en citron, lagrad parmesan, olivolja, en vitlök och salt och svartpeppar.
När fisken var färdig lade jag alla strimlade grönsaker över den och sedan stänkte jag vinägretten över dom.
Så var det klart att hugga in. |
Det lär verkligen gott och dessutom fräscht och nyttigt! Lax är oftast ett säkert kort men det är kul att variera den.
SvaraRaderaKram
Det både ser och låter mycket gott. Tack för tipset.
SvaraRaderaSom vanligt lyckas du få till en god maträtt. Jag har inte smakat, än, men ska självklart testa. Tack för receptet. =) Kram Carina
SvaraRaderaJag gillar fisk, så det är alltid bra med lite nya tips!
SvaraRaderaKram
Det där såg ut att bli supergott :-)
SvaraRaderaLåter riktigt gott. Kram.
SvaraRaderaLät gott.. kram
SvaraRadera