2018-08-24

Trädgårdsarbete

Jag var grenplockare när gubben klippte ur grannens citronträd. Han hade lovat att han skulle göra det åt dom. Dom har inte skött trädet så mycket eftersom dom inte är så ofta här längre. Så gubben sågade och klippte och jag tog emot och gjorde en hög av alla grenar som åkte bort. Som tur var hade vi mestadels skugga där medans vi höll på. Luktade gudomligt gott från alla bladen som satt på grenarna som togs bort. 
Så måste jag visa vår fikonkaktus som vi har under trappan upp till terrassen. Vi tyckte den var stor när vi flyttade hit, men jösses vad den växer sedan den fått mer spejs där under trappan.

Före

Efter

 Nytt blad på G

Efter några dagar.

 Bladen växer snabbt som attan.

Fått stadgat upp den. Det är en krypande markväxt egentligen.

Så här pytt var den 2016 från bilden mäklaren hade på huset då.

6 kommentarer:

 1. Åh så fint. Kan tro att det doftade gott. Vi hade (tror jag, den ser liknande ut i alla fall) en fikonkaktus i kruka, så fin. Men så fick den ohyra tyvärr. Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad duktigt beskuret där! Men frågar du Anders så är det på tok för mycket grönt kvar... Ungefär nåt sånt här tycker han att det ska göras:

  https://amacasa.wordpress.com/2010/08/19/tradgardsdax/

  :-D

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
 3. Glömmer aldrig när jag första gången såg ert vackra hus. Hoppas det bliver deras hus tänkte jag, visste ju hur gärna ni ville ha det. Kära Ni vad jag är glad att det blev ert hus. Väntar ju varje dag på min lilla rapport från Er. Den gläder mig så mycket, Du är så duktig min lilla Gumma att förmedla saker och ting.Tack för titten kram från mamma H.

  SvaraRadera
 4. Så bra när man kan hjälpa sina grannar. Och det blev jättefint!
  Kan tänka mig att växterna trivs och frodas hos er!
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
 5. Så bra beskärningen av citronträdet blev och härligt att ni kunde hjälpa grannarna. Kaktusen verkar vara full av växtkraft!

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 6. Jag vet tyvärr inte mycket om växter. Men din man verkar vara ett riktigt proffs. Grannarna blir säkert glada.
  Trevlig helg. =) Kram Carina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.