2021-07-31

Check på allt

 

Vi åkte iväg bort till Leroy & Merlin efter alla morgonrutiner var gjorda och frukosten och kaffet var i magen. Vi skulle ha en ny låda till grillen. En sådan som man proppar full med kol och briketter när man ska grilla. Den gamla har gjort sitt och botten håller på att gå sönder. 

Men vad händer när vi kommer till L & M. Jo, våra mått på lådan finns inte. Fast vi köpt hela grillen med kittet till där för ett par år sedan. Vi frågade personalen om de hade dem någon annanstans. Men nej, det här var lådorna som fanns, punkt slut. Okej, det fick bli en av lådorna som var närmast våra gamla mått.

Efter L & M åkte vi till keramikboden som ligger borta i Cabo Roig. Vi skulle ha en myggspiralgömmare till. Vi har redan pajat locket på en av dem vi köpt tidigare. Det blev inte bara en myggspiralgömmare utan ett djupt fat med. Jag fick ögonkontakt med det när jag stod där vid kassan. Och visst sjutton kunde jag höra hur det viskade till mig, köp mig med.

Slutet på vår bilresa var Mercadona. Nu skulle det handlas frukost till 7 personer till och lite annat smått och gott. Ska inte säga att vi sprang i genom affären som en dans på rosor precis med våra kundvagnar. Kanske en liten snudd av stressfaktor uppstod på oss båda. Men så kan det bli när man ska trängs med turister som glömmer munskydd och avstånd till varandra.

När vi kom hem delade vi upp varorna och gick över till varje hus och stoppade in i kyl och frys. Så nu är allt fixat och klart. Nu är det bara att de kommer.

Vi fixade till fisken vi köpte över disk och slog in den i folie. Gjorde en kall sås och en enkel grönsallad med. Gjorde en hittepådrink och gick upp på takterrassen och satte oss.

Där satt vi sedan till mörkret lagt sig och klockan hade passerat 22.00 innan vi gick ner och tog kväller. Det blev ingen tv utan en snabbtitt på datorn innan huvudet hamnade på kudden.


Utökade sträcken lite till och då blev det milen.


Så här vackert var det när jag passerade havet.

Den nya lite mindre grillådan.


Det här är en sådan där myggspiralgömmare.


Ni fattar va, att det viskade till mig.


15,90€ kostade det.


Så en fredagsdrink i skuggan.


Fisken blev jättegod. Men vi hoppar foliepappret nästa gång.12 kommentarer:

 1. Skönt att fixa allt klart till gästerna :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Snopet när grejer som man är ute efter har gått ur produktion...
  Himla snyggt fat du fick ögonen på! Tur att det sa åt dig att köpa det också :-)

  Skönt att allt är fixat till gästerna nu då.

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och själva murade grillen säljer de fortfarande.
   Visst var det tur 😉 att det viskade till mig.
   Ja, nu är det bara att de kommer.
   Fin dag till er med.

   Radera
 3. Så skönt att det löste sig med grillådan även om inte måtten var helt exakta. Fatet! Så otroligt snygg och ett mycket bra köp :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är ju tvungna att ha en låda även om denna blev lite mindre nu.
   Visst var det vackert och inte hutlöst dyrt heller.
   Kram

   Radera
 4. Det där fatet förstår jag att du gillar. Jag har samma mönster fast en skål. Hoppas att ni får en trevlig vistelse med barnen. Vet att det är efterlängtat. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var så snyggt.
   Ja det får vi hoppas och vi längtar så.
   Kram

   Radera
 5. Jätteläckert fat! Älskar färg!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Keramikfat gillas och det där var ju helt ljuvligt, bra pris också!! Ljuvlig bild på havet och maten ser sååå god ut (som vanligt!)
  Ha en härlig lördag nu...
  Kram Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppenbra pris, så det kan ju bli fler 🙄.
   Ha fin lördag du med.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.