2021-07-15

Då var jag klar

 

Hade en tid sent igår eftermiddag för min sista vaccindos i Pilar de la Horadada. Så först uträttade vi lite ärenden hemma innan vi åkte dit.

Vi är på jakt efter en större plastmatta som vi ska ha  uppe på vår takterrass, under matbordet där. Så vi var runt och kollade lite, men tyvärr är visst allt slutsålt för säsongen verkar det som. Ja, om man inte vill slänga ut multum med kosing vill säga. Då finns det bl.a. på Leroy & Merlin. Men det vill inte vi.

Efter letandet av matta tog vi en sväng på Mercadona och gjorde vår veckohandling. När vi kom hem plockade jag in allt på sin plats där det ska vara. Sen tog vi en snabbtitt på datorn.

Det var flera timmar kvar innan det var dags för mitt stick i armen. Men vi vet flera som åkt dit tidigare och fått tagit sin spruta. Så gjorde min gubbe när han skulle ta sin sista, och det var inga problem.

Så vi satte oss i pärlan och styrde mot Pilar de la Horadada. När gubben släppte av mig vid vaccinationcentralen var det nästan folktomt där. Jag gick in och vakten frågade vad för vaccin jag skull ha. -Astra svarade jag. Då får du komma tillbaka efter 16.00 svarade han mig då.

Jaha, okej, det var bara att knata ut till gubben som satt och väntade i pärlan, och tala om att vi skulle slå ihjäl 2 timmar nu någonstans i Pilar de la Horadada. För vända och åka hem igen fanns inte någon tanke på.

Så vi letade upp en liten restaurang mitt i stan och tog in en liten lunch och en varsin öl. Sedan satt vi där och tittade på folket som passerade och som satt på restaurangen.

Det blev som en liten show för oss. Bordet bakom oss satt några gubbar och de var inte sådär försynta och lågmälda, som vi svenskar gärna är när man är bland folk man inte känner. Utan där blev det en stor diskussion om några lotter som en köpt eller kanske inte köpt, tror vi.

Sedan kom det ett par på andra sidan gatan som var rätt överförfriskade, och var inte helt ense med varandra. De pratade (högt) också spanska med varandra. Helt plötsligt tar damen ett kraftigt tag i skjortan på karln och rycker till. Sedan drämmer hon brödpåsen i huvudet på han innan någon av oss som satt och beskådade dem hann att blinka. Tur att det bara var painriche i påsen.

Nu hade tiden flugit iväg och vi bad om notan för att ta oss till vaccinationcentralen igen. Men jisses vilken kö det hade blivit nu när vi kom. Kön slingrade sig långt utanför själva området. Men det var bara gilla läget och rätta in sig i ledet.

Ja, det tog sin lilla tid att komma till målet. Tror jag stod i kö i 45 minuter. Sedan var det 15 minuter att sitta efter sprutan var tagen. 

Så det där att åka tidigare var väl knappast någon bra idé. Eller så var det de. För vi fick en lunch i Pilar de la Horadada och en väldigt rolig stund samtidigt när vi åt.


Första gången var det bara att gå in. Det här var folk som väntade på sina vänner utanför.


Så då åkte vi in till stan och lunchade.Men sedan var det kö när vi kom tillbaka.

12 kommentarer:

 1. Det är något av det roligaste som finns: att titta och lyssna på folk. Gärna i skuggan med en 🍺. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och tiden springer iväg då med.
   Kram

   Radera
 2. Grattis till vaccinationen!
  God mat som vanligt. De räkorna såg goda ut.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man är klar nu (för denna gången, kanske)
   Räkorna var mycket goda.
   Ha det bra du med.

   Radera
 3. Lång kö och lång dag MEN vad gör man inte för ett STICK I armen. Hoppas du mår bättre denna gång. 👍👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är det gjort och denna gång mår jag mycket bättre.
   Kram

   Radera
 4. Du milde tid, det var ett hetlevrat sällskap minst sagt! Tur det inte var något hårdare i den påsen.
  Lite snopet med väntan men det gick ingen större nöd på er ändå. Grattis till nummer 2 förresten! Skönt att ha det avklarat.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han hade tur att det inte var 5 kg potatis i påsen.
   Kram

   Radera
 5. Skönt att du är klar!
  Jag trodde de hade slutat med Astra-vaccinet. Men du tordes ta det?

  Varm kram, Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått Astra båda gångerna, och ja jag vågade ta det 😀. Här i Spanien har de inte slutat att ge det.
   Kram

   Radera
 6. När jag tog min andra dos var det också en tämligen lång kö, men det gick snabbt i alla fall.
  GRATTIS till andra dosen! Fast jag tror inte att det kommer att stanna vid detta, tyvärr...

  Ha en fin kväller!

  SvaraRadera
 7. Haha låter som värsta buskis, som parkett på Fredriksdalsteatern. Skönt att dos två är avklarad! Jag ska få min andra den 30/7. Sju veckor mellan doserna.

  Kramar Anna

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.