2021-10-07

Havet

 

Var inte alls lika kyligt att ta morgonrundan igår. Temperaturen låg på +20 grader redan innan 08.00. Lite blåsigt kanske, men hellre det än lägre grader på termometern.

Jag hade tänkt att köra en sväng med snabeldraken och putsa glasskivorna i vitrinskåpet. Men jag sköt den uppgiften åt sidan, när vi båda tyckte att det var dags för en energikick och healingdos från havet.

Så när jag hade duschat och var klar tog vi våra cyklar och trampade ner till havet. Det blåste väldigt mycket men vi hittade lä bakom strandbaren. Sedan satt vi där ett bra tag och pratade, tittade på folk, lekte med fötterna i sanden och andades in havsluften.

Inte lika kul när man sedan ser hur strandbarsägaren tar sin räddningslina (eller vad det heter) och börjar springa bort mot klipporna mot Cala Capitan. Gubben hör att de i baren även ska ringa ambulans. Vad som hänt eller om det gick bra det vet vi inte. För vi satt inte kvar tills han kom tillbaka igen. 

När vi cyklade hemåt åkte vi förbi en Chinobutik så gubben gick in och handlade hjul till sina blomsterplattor han håller på att göra.

När vi hade ätit mat tog jag faktiskt tag i mina två projekt som jag sköt åt sidan då dagen började. Så det var härligt att kunna tända i vitrinskåpet på kvällen och se rena glasskivor och inte skitiga.


Bakom husen kommer solen sakta upp.


Både lite upp och neråt runda.


Mycket folk på stranden.


Torkade trattisar, fikonmarmelad, syltlök och smågurka fick följa med ner i fläskfilésgrytan. 4 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen! Även våra vitrinskåp behöver en översyn och det kan vara en passande syssla i höst.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod, ja det är på hösten man ser det när lysen tänds upp i skåpen 🙈.
   Kram

   Radera
 2. Vacker himmel! Igår när jag åkte till jobbet hade jag önskat att jag hade kunnat stanna bilen på E4:an! En gigantisk röd sol steg upp på himlen! Blev lycklig av att se den! De har lovat sol hela helgen. Vi har en mild (+16) vacker höst. Otäckt att något hade hänt vid stranden. Hoppas allt gick bra! En fläskfilégryta går aldrig att misslyckas med. Låter och ser riktigt gott ut.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett att ni skulle få finväder till helgen.
   Ja man får hoppas att det blev ett lyckligt slut på utryckningen.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.