2021-11-24

En bra dag

 

Gjorde lite morgonstretch innan frukosten. Efter frukost och blogginlägg stack vi ner till Kommunhuset. Jag skulle få min ny padron som jag beställt så att jag skulle kunna få mitt sip-kort. Det gick snabbt på kommunhuset. Inga före mig i kön, så det var bara att knalla in och hämta mitt papper.

Sedan var nästa anhalt vårdcentralen där jag nu för tredje gången skulle be om mitt permanenta sip-kort. Som vanligt var det kö nästan ut till gatan och igår även en kö till vid sidan om den vanliga. Den kön var för de som beställt att ta spruta nr.3 för covid-19.

Inga frågor om pappren jag lämnade fram i receptionen denna gång när det blev min tur. Utan allt var okej och strax därefter fick jag mitt kort i handen.

Nu åkte vi till försäkringsgubben inne i Torrevieja och sa upp min egna sjukvårdsförsäkring som går ut i mars nästa år. Lika bra att vara ute i god tid med detta. Så att det inte dras en massa tusenlappar nästa år från kontot.

På hemväg åkte vi förbi en Chinobutik och köpte julklapp till de små tjejerna. De vill nämligen ha en ny flamencoklänning båda två. Deras gamla är utslitna och för små nu. Jag köpte en ny magväska med. För min gick sönder ännu mer när jag ramlade sist. Dragkedjan pajade helt och hållet. Och en dragkedja måste man ju ha om man vill att nycklarna ska ligga kvar när man springer.

När vi precis hade passerat La Zenia Bulevarden stannade gubben till för att kolla mailen i mobilen. Och där var det efterlängtade mailet om att det var dags att hämta ut den nya datorn.

Så vi vände på bilen och åkte till Media Markt och hämtade den innan vi åkte hem. När vi kom hem fixade jag maten och gubben slet upp datorn och började att installera och dona med den.

Det blev inget kortlir igår till kvällsfikat utan det togs vid datorn istället. Jag satt vid min dator och kollade på lite Youtube-klipp och gubben installerade i sin.


Den här kön har man stått i ett par gånger detta år.


Äntligen är jag medförsäkrad med gubben och ägare till ett sip-kort.


Det blev en annan modell på magväskan denna gång.


Julklappar.


Nära och bra i parkeringshuset för att hämta ut sina saker som man beställt.Det blev köttbullar och potatis till middagen igår.


10 kommentarer:

 1. Äntligen, grattis till kortet! Och vilket vackert namn du har, hade ingen aning om att du är döpt till Vera. mitt favoritflicknamn!!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är efter min mormor som jag fått det. Skämdes för det när jag gick i småskolan och det var upprop. Tyckte det lät som en gammalt tantnamn då.
   Men idag är jag stolt över det och tycker det är ett vackert namn.
   Vera, eller Wera, är ett kvinnonamn med latinskt ursprung och betyder "sann".
   Kram

   Radera
 2. Ibland hinner man minsann med en hel del. Kram

  SvaraRadera
 3. Så skönt att SIP-kortet äntligen är i hamn. Även jag tycker att Vera är ett vackert namn. Jag kan förstå att det inte var lika roligt som liten tjej men man upplever ofta sitt namn annorlunda som vuxen.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja äntligen, säger jag bara.
   När man var liten ville man heta något vanligt. Inte ett tantnamn 😉.
   Kram och ha en fortsatt fin kväll du med.

   Radera
 4. Hej Carin, eller Vera :-) Mycket vackert namn. Men hur funkar den spanska sjukvården? Jag trodde att den fungerade som i Sverige. Man måste alltså vara försäkrad?

  Tur ni hann med så mycket och så kul med ny dator.

  Varm kram,

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vera är mitt andra namn, och Carin är mitt tilltalsnamn. Men i folkbokföringen står Vera först.
   Jag skattade i Sverige när jag jobbade först här. Då var jag tvungen att ha en egen sjukvårdsförsäkring. Nu när jag inte har något jobb (inkomst) så är jag medförsäkrad på att min mans sjukvård eftersom han är pensionär och skattar här i Spanien. Jag har några år kvar innan jag blir pensionär själv på riktigt. Hoppas du förstår hur jag menar 🙄😏.
   Kram Carin

   Radera
 5. Grattis till att du äntligen har fått ditt SIP-kort nu!

  Då gick vi om varandra på MediaMarkt, fast med en hel dag - vi var där dagen efter :-D

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var där igår med 😁.
   Detsamma till dig.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.