2021-11-26

Det var därför

 

I onsdagsmorse när jag gick upp för att ta min morgonrunda tyckte jag att det var så in i bomben kyligt ute i köket. Visst det var bara +8 ute och det blåste, men så jäkla kallt brukar det inte vara i köket.

När kvällen kom tyckte jag igen att det var lite småkyligt i köket. Frågade gubben om det var något som vi missade när vi gjorde i ordning patiotaket nyligen. Nääee, sa gubben först, men ändrade sig till jååååoooo, det var det. Vi hade glömt att sätta för den smala öppningen på pation.

Det är något som vi (gubben) tillverkat själv av plastskivor. Så man slipper få in en massa kalluft denna årstid i onödan. Eftersom vi har gjort om vårt kök så ingår pation i vårt kök numera. När vi flyttade in var det en dörr in till pation som var ett litet rum då ihop med köket.

Så igår tog vi tag i detta och satt dit plastskivorna igen. Sopade av på altanen och lade ut alla dynor igen i soffan och fåtöljerna. De har legat på matbordet under tak i en evighets, evighet känns det som nu. När vi haft så ostadigt väder en längre tid nu.

Jag blev klar med mitt julstök med. Tomtar, julbelysning, stjärnor, adventsstakar är på plats och jag är nöjd. Vi åker till Sverige i jul men vill ändå ha lite julpiffat innan vi åker.

En liten parentes bara, att igår fick vi bekräftelse på att jag och gubben har inte tappat minnet helt och hållet. Tummelisa en bloggläsare hade sett en bild som jag själv missade när jag letade i mina blogginlägg. Vi har haft 5 st. fårskinn, kolla här. Nu är bara kruxet var är det femte skinnet någonstans.


Gubben planterade ny vitlök först innan vi gick upp på takterrassen.


Den här plasten kom på plats igen.


Dynorna åkte ut på sina rätta platser igen.


Och bordet blev tomt och fint igen när allt kom bort.


Det här hittade jag när jag letade efter fårskinnet. Det ska vi nu ha att slänga över vår lilla utegrupp när regnet kommer. Istället för att förflytta alla dynor under tak.


Det är så kul att göra stjärnor så det blev en big till lilla rummet med.


Gamla sidenhyacinter åkte ner i en glasburk med kottar. Som jag ställde i öppna spiseln med en ljusslinga på.En sista sak är kvar att göra innan jag kan säga hepp med julstöket. Jag måste köpa 4 st. blockljus till adventsstaken.

6 kommentarer:

 1. Då hade ni rätt du och gubben och nu fick ni det bekräftat. Småsaker kan ju försvinna, det vet jag av erfarenhet, men ett fårskinn? Rimligtvis borde ni förvarat dem tillsammans. Hoppas det saknade skinnet dyker upp.
  Tack för påminnelsen. Även här måste adventsljusstaken göras klar. Frågan är bara var den är...

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se om det dyker upp när jag rotat runt.
   Kram

   Radera
 2. Skönt att kunna täcka över dynorna istället för att flytta dem ut och in
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det måste va bra mycket bättre
   Detsamma, Kram

   Radera
 3. Skönt att mysteriet med fårskinnen är löst. Eller nåja, halvlöst i alla fall, nu återstår det ju "bara" att hitta det bortsprungna fåret också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så illa att vi grillat det i somras 🙄🤣😉

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.