2021-11-20

Vi har inte klippkort

 

Men man kan nästan tro att vi har det. För igår hade vi en tid på Torreviejas sjukhus igen på morgonen. Denna gång var det hos kardiologen för gubbens hjärta. Det gick inte i takt så värst länge (knappt ett dygn) när han gjorde elkonverteringen i slutet av mars i år. Så nu äntligen hade han fått en tid igen för att prata med läkaren.

Efter läkarbesöket åkte vi och handlade lite mjölk och gubben skulle hämta ut en ny medicin som läkaren bytte ut mot en annan som han ätit tidigare.

När vi kom hem plockade jag in varorna i kylen och bytte om för att gå en långpromenad med Ulrika. Springa vill eller törs man inte göra när det har regnat, för det blir så himla halt på asfalten och trottoarerna.

Hemma igen gjorde jag i ordning en fredagsdrink som jag sett i flödet på instagram. Det blev en julsangria som vi skulle ta ute i trädgården. Men vår granne satt ute och fikade och undrade om vi kunde komma över och sitta hos dem. Så vi tog våra glas och gick över ett tag.

Sedan drog molnen ihop sig och det fanns inte en chans för solen att hitta en lucka i molnen. Så jag tog en sväng med snabeldraken innan jag satte igång med middagen.


Hade tur med parkeringsplats igår. Men vi var ju där så tidigt.


Sedan skulle vi hämta ut medicin på apoteket och körde av i fel rondell. Men det gjorde inget för då fick jag en blick ut över havet.


2 1/2 dl. rött vin, 2 1/2 dl. glögg, vilken som. Jag hade vår hemmagjorda sen förra året som fanns kvar. Saften från 1 st. apelsin och sedan sprite tills kannan blev full. Is, granatäpple och clementin fanns i kannan med.


Hittepåpasta direkt i pannan blev vår middag.

14 kommentarer:

 1. Bra att ta det lugnt efter regnet
  Kram

  SvaraRadera
 2. Även när du gör en "hittepåpasta" så ser den ut som den skulle kunna serverats på vilken restaurang som helst. Imponerande!
  Hoppas gubbens hjärta skärper till sig. Bra att de har koll på honom i alla fall.

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack 😊
   Ja vi får hoppas att det blir bra snart.
   Fin lördag till dig med.
   Kram

   Radera
 3. Inte så kul att ränna på sjukhus eller vårdcentraler stup i ett men tur att det finns. Drinken eller sangrian ser väldigt gott ut. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är ju sådana ställen man vill vara minst på.
   Julsangrian blev väldigt god.
   Kram

   Radera
 4. Hoppas gubben får rätsida på hjärtat.
  Och din pasta såg jättegod ut.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Tjusig vy över havet! Julsangria låter riktigt gott! Glögg är ju varmt kryddigt vin. Sangrian var väl kall? Måste testas att göra! De små pepparkakorna med mögelost o marmelad ser riktigt smarriga ut.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havet kan ha miljoner olika skepnader som man aldrig ka titta dig mätt på.
   Ja den var kall sangrian och mycket god.
   Pepparkaka med mögelost och hemgjord fikonmarmelad, det är inte fel 😉😋.
   Kram

   Radera
 6. Hej Carin,

  Tusen tack för dina kommentarer hos mig!

  Hur är sjukvården i Spanien där ni bor? Är den som i Sverige. Svenskar vi känner i Marbella säger att de får bättre vård i Spanien av sin husdoktor där än vad de upplevde att de fick i Sverige.

  Men vilket härligt avslut på dagen med sangriaglägg och pepparkakor. Underbart!

  Varm kram,

  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget fel alls på sjukvården här.
   Först hade gubben en riktig skitdoktor på vårdcentralen. Så henne bad han om att få byta till en ny. Den han har nu är bra och lyssnar på vad man har att säga. Men en sådan läkare hade han i Sverige med. Långa köer och väntetider är det här med precis som i Sverige. Men vi har ingenting att klaga på ännu så länge. Förutom då sena kvällstider till läkaren på vårdcentralen.
   Kram

   Radera
 7. Ja, nog verkar det som ni har klippkort alltid... Hoppas den nya medicinen kommer att hjälpa!
  Juldrinken såg väldigt god ut :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se om det blir någon bättring.
   Den var väldigt god 😋.
   Fin dag till dig med.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.