2021-11-13

Vår fredag

 

Jag gjorde min runda på morgonen och när jag var tillbaka fixade jag frukost till mig och gubben. Samtidigt som vi åt vår frukost såg vi på Alla mot Alla med Philip och Fredrik. Efter det blev det ett långt datorhäng sedan en dusch för mig, innan vi var klara för att ta tag i fredagen.

Vi gav oss iväg med pärlan och styrde mot trädgårdshandeln för att köpa ett ohyremedel. Men på första stället var det slut så det var bara att fortsätta till nästa trädgårdshandlare. Mycket folk var det där som handlade julblommor och mycket annat med.

Vi åkte förbi skandinaviska på hemväg för att köpa ättika för gubben skulle bjuda på dillkött till middag. Mycket folk i den affären som vanligt. Man ser att det är många som storhandlar i butiken. Jag har Skandinaviska butiken som en reservbutik, om jag inte hittar det jag letat efter i den spanska butiken. Eller om man tycker den svenska varan är bättre än den spanska. Som i mitt fall tex. havregrynen. Det vill jag ha de svenska och inte de spanska. Ja det är tur att butiken finns i alla fall.

På eftermiddagen gick vi upp på takterrassen och satte oss och tog fredagsdrinken. Sedan gjorde gubben det sista finliret på sitt silikonjobb och jag plockade bort de sista löven på aprikos och fikonträdet. Så vi slipper sopa upp dem från golvet, smart va!!!

När vi kom ner började gubben med maten och jag dukade på altanen. Hörde att vår svenska granne vägg i vägg hade kommit. De har inte varit här på över 2 år nu. Vi gick ut och önskade de välkomna ner igen. Men de skulle bra vara här en vecka för att se till huset och besiktiga deras bil samtidigt med.

Efter middagen blev det tv-soffan resten utav kvällen.


Igår gick det bra också utan några hinder på vägen. 


Tre blå hyacinter för 3,50€.


Fredagsdrinken en snabb och enkel sådan. Apelsinlikör och Cava.


Det ligger några blad varenda dag på golvet.


Då kan man lika gärna plocka bort dem. Så slipper man plocka eller sopa mera.Dillkött på kyckling, har ni testat det??? Det var gott som tusan.


12 kommentarer:

 1. Nej, det har jag inte testat.
  Bra att det finns en skandinavisk butik att tillgå för vissa livsmedel vill man ha den svenska varianten av. Min erfarenhet är dock att just den sortens importerade varor brukar vara betydligt dyrare och finns det då en likvärdig spansk produkt att tillgå så hade jag köpt den.

  Kram och ha en härlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så att varorna är dyrare än om du köper dem i Sverige.
   Och jag försöker att handla det mesta i den spanska butiken.
   Kram och hoppas din lördag varit bra med.

   Radera
 2. Vi (Läs min gubbe)gör nästan alltid dillkött på kycklingfilé, eller på benfri fläskkotlett. Det blir "nästan" lika gott som med kalvkött. Hoppas ni får en härlig lördag.
  Kram Tummelisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst blir det.
   Vår lördag har varit toppen. Hoppas din var detsamma.
   Kram

   Radera
 3. Nej det har vi aldrig testat. Tack för tipset. Smart att ta bort bladen. Jag borde göra samma i växthuset. Vindruvan.. Stön. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag ni ska testa.
   Visst var det, finns inget tråkigare än att plocka löv eller kratta löv.
   Kram

   Radera
 4. Åhhh dillkött, det var längesen jag åt. Hur gott som helst! Ser att ni börjar få höst också...kanske dock varmare än vad vi har :)
  KRAM och ha en mysig lördag!
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var länge sedan vi hade det med.
   Ja vi har höst här med nu. Men våra dagar är som en bästa svensk sommardag innan solen försvinner.
   Kram

   Radera
 5. Läskade fredagsdrink! Ser så somrigt och skönt ut! Men just nu längtar jag till december när jag ser hyacinterna. Få göra adventsfint… och julkalendern!

  Ha en skön lördagskväll! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli adventsfint här med, men med en värmande sol.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 6. Smart att attackera löven direkt i trädet, så länge trädet inte är alltför högt vill säga ;-)

  Ha en skön söndag! Det ser ut att finnas goda förutsättningar för det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du rätt i.
   Detsamma till dig .

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.