2011-04-25

Vilken Påskhelg

Ta en liten pause med morbror.


Göra lite skojiga saker utomhus.






Spännande att gå på upptäcksfärd.





Skönt att slappa en stund i solen som värmer så gott.


Det har nästan eller rättare sagt är nästan sommar i luften. Tänk att lite sol och värme kan göra en så glad och lycklig. Min påskhelg har gått i slapp och mysighetens tecken. Har med andra ord haft det toppenbra. Har grillat, solat, träffat släkt, barn och barnbarnen. Igår var vi elva stycken hemma hos oss som käkade och hade det mysigt och trevligt. Nu är det bara fyra dagars vecka sedan är det helg igen. Nu får vi hålla tummarna att vädret håller i sig.


Vad har ni haft för er i påsk?

2011-04-23

GLAD PÅSK




Kikar in och önskar er alla en riktig skön och bra fortsättning på påsken.

2011-04-20

Födelsedagskalas









Ikväll har vi varit på födelsedagskalas hos Wilmer för han fyller 2 idag. Han hade fått en trehjuling och en massa bilar som alla hade olika ljud beroende på vad det var för fordon. Så det var fullfart på kalaset från man klev innanför dörren tills vi gick hem.

Nu ska jag snart hoppa i säng, för jag är skittrött. För jag och gubben var på akuten med mamma igår och vi kom inte hem förens 02.30. Hon har fått värsta ryggsmärtorna och har inte kunnat ligga ner i sin säng på två dagar. Det blev röntgen, och det visade sig att hon hade fått kotkompression. Det är ryggkotorna som sjunkit ihop på grund av en dålig rygg eller kanske början till benskörhet.

2011-04-18

Sol och värme och så lite färskost



Vilken dag det har varit, även helgen har varit toppen. Det är därför jag inte varit vid datorn, nästan i allafall. Lördagen och söndagen sprutade på i raketfart som vanligt med en sol som lyste varmt och skönt. Nu får man hoppas på att detta väder håller sig över påsken också.

Den här färskosten köpte jag sist när vi var och handlade. Den fanns i några andra smaker också, men gubben och jag fastnade för denna. Det var ett bra val, för den var jättegod tyckte vi. Ni ser ju på bilden att vi gillade den. Nästa gång blir det att testa den med chili och paprika. Det är en favoritkombination för mig.

2011-04-15

Skön fredag allihopa





Ja, det önskar jag er där ute i cybern. Vi har precis avnjutit en god liten fisktallrik. Men både rökt lax och stekta jätteräkor på. Givetvis ett välkylt glas vitt till detta. Nu ska jag snart sätta mig till rätta i soffan och bara slappa vid tv:n.

Imorgon ska jag handla present åt Wilmer som fyller 2 år nästa vecka. Jisses vad tiden går snabbt. Tyckte det var nyss han bara var en liten plutt.

2011-04-12

Lite kul



Måste bara visa ett skojigt nagelack som jag köpt. Man målar först den färg som man vill ha som grundlack på nageln och låter det torka. Sedan tar man graffitinagellacket och stryker på en gång. Efter en liten stund börjar det krackelera, och naglarna blir så här häftiga. Nagellacket fanns i många häftiga färger. Men jag var lite feg och tog ett beigt, kanske blir något annat till sommaren.

2011-04-11

Nästan sommar



Ja, det har det väl varit idag. Men än annan har fått suttit inne och tittat ut genom fönstret och bara tänkt hur varmt och skönt det är där utanför. Men när gubben kom och möttet mig efter jobbet gick vi vår vanliga långrunda innan vi kom hem. Så då var det bara att njuta av värmen och solen.

I morgon är gubben ledig och han kommer att få fikagäster då. Så jag fixade ihop en rabarberkaka av dom sista rabarberna som fanns kvar i frysen. Till kakan får dom lättvispad apelsingrädde med en touch av vanilj. Det kommer lägga sig som bomull i magen. Jag hoppas att det finns något kvar när jag kommer hem från jobbet.

2011-04-10

En resume av helgen





Den började med att jag blev väckt av telefonen kl.08.00 på lördagsmorgonen. Jag brukar vara morgonpigg och uppe med tuppen men inte igår. Det var dottern som sa att dom kom förbi på lite morgonfika innan butiken öppnade som dom skulle till. Det blev upp och hoppa från sängen med en gång. Ut med prinsessan och sedan fixa frukost till oss alla. Efter dom hade varit ringde telefonen, då var det största tjejen som ringde. Dom undrade om dom kunde komma förbi efter dom varit en sväng på stan. Klart vi ville det, så vi bestämde att vi skulle grilla när dom kom. Innan dom dök upp hann jag och gubben med att besöka vårmarknaden hos Violan.

Så lördagen startade med en rivstart och bromsade inte in förens vid tv:n vid 20.00.

Idag började dagen lite mer i en lugn och skön mjukstart och har nog hållt sig på växel 2 hela dagen. Vi har påtat i trädgården, grillat lite korv, bakat lite bröd och slutligen har jag dansat omkring en sväng med snabeldraken.

Nu ska jag ta mig en macka av det nybakade och sätta mig i soffan och se om det finns något att se på tv:n.

2011-04-08

Så var det bästerdag



Fredag klingar så skönt i öronen även klockslaget 16.00. Då vet man att det är bara att skjuta in stolen och gå hem från jobbet. Glömma allt vad papper, pärmar och en massa annat som skapar arbete heter. Nu har jag varit helt borta från datorn i två dagar, vi har haft dotter och pojkvän boendes hos oss. Dom håller på för fullt med deras husbygge, och nu var det någon vägg som skulle bort. Så därför har dom sovit hos oss dessa dagar. Till midsommar ska huset vara klart om allt klickar som det ska.

Ha en skön och bra fredagskväll.

2011-04-05

Pysslig



Jepp, det har jag varit. För jag har tillverkat några påskägg och fler är på G också.

2011-04-03

Mi fin de semana








Då var helgen snart förbi igen. Jisses, så snabbt det går, man hinner inte tänka att gud så skönt nu är det äntligen fredag. För i nästa blinkning har det redan blivit söndag igen. Njaaaa, det var väl att ta i lite, men ni fattar att jag menar väldans snabbt :-)

Min helg har jag tillbringat i vår trädgård med gubben min. Vi har rensat i rabatter, klippt buskar, krattat och räfsat hur mycket som helst. Men det finns fortfarande massor kvar att göra. Men nu är denna helg slut, så det får bli nästa helg. Jag hoppas att vädret kommer med lite sol då med.

Nu ska jag kolla runt lite hos er andra. Jag har varit väldigt dålig på det den sista tiden. Men jag är jätteglad när ni gör ett litet avtryck hos mig. Så ha en trevlig söndagskväll ni där ute i cybern.