2013-02-07

Lätt som en plätt

Det här brödet är hur enkelt som helst och går snabbt också. Man gör dom i en torr stekpanna på medelvärme. Här kommer receptet för 12 st. laggar. Dom är godast samma dag men gubben tycker dom är helt ok. dagen efter också.

5 dl. mjöl vilken sort man vill eller kanske blanda. Det gjorde jag, råg och vete.
1 tsk. salt
2 dl. yoghurt + 1 1/2 dl. mjölk
1 msk. olivolja

Degen ska inte vara för kladdig, dela den i 12 bitar och kavla ut dom tunt. Grädda någon minut på varje sida i stekpannan. Sedan är det bara att bre smör på och några skivor ost. En kopp rött te och kvällen är räddad.

6 kommentarer:

Life's Silverlining and I sa...

Det här receptet åkte direkt ned i receptmappen- tack! Kram Nilla

Hajan sa...

Det tror jag nog blev gott. Jag har för mig att de bakade dessa
på Go Kväll för inte så länge sen.
Nu säger vi natti,natti

hemma hos lilla mej sa...

Mmm vad gott .Tack söta för receptet.Kramar Rita ♥

Nyanser av vitt sa...

Tittar in för att önska dig en mysig helg.
Sköt om dig
Kram Agneta

Hanna sa...

spännande recept.
Ha en fin fredagskväll.
Kram
Hanna

Hajan sa...

Måste skriva en kommen tar till skottaren, Ni är så fduktiga båda två, det vet Ni att jag tycker.
Jag höll hela tiden för Hoa Hoa,
vilken underbar språkfrihet han har.
kram Hajan