2020-09-30

Fick ett tips


Fick ett recepttips av Chatarina i måndags och igår skulle jag till Mercadona och handla lite. Så då blev det att inhandla ingredienserna som skulle vara i receptet. Det skulle vara rödbetor i maträtten men det var lögn i helskotta att hitta färska. Men färdigkokta har Mercadona för det mesta och även igår som tur var. Så en lite justering fick det bli i receptet när det testades. Vad skulle jag nu ha rödbetorna till kanske ni undrar. Jo, de skulle jag ha i en rödbetsgratäng med chévre och rosmarin. Här hittar ni receptet som Chatarina tipsade om, och min justering i receptet var att jag förkokte även  potatisen eftersom rödbetorna redan var förkokta. Vi hade bara sallad till gratängen men en god lammkotlett till kanske hade varit något.



Glömde att ta en bild på hela gratängen när den var färdig och kom ut ur ugnen. Så ni får nöja er med denna osköna matbild. Men ni som tycker om rödbetor, chévre och rosmarin ska testa detta recept tycker jag, för det var så gott.


9 kommentarer:

  1. Mums, lät ju jättegott :)
    Har du hittat nåt spanskt som påminner om Västerbottensost?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade någon färdigriven med smak på. Vad det stod på påsen 🙄🤔 en bra fråga men nada svar tyvärr.

      Radera
  2. Såg verkligen smarrigt ut! :-)

    Ha en fint upplopp på september!

    SvaraRadera
  3. Såg ju gott ut, men har inte lärrt mig det där med rödbetor i mat ännu, mer än till pyttipanna :) //Christina

    SvaraRadera
  4. Jag klarar inte av chévre men annars låter det väldigt gott! Rödbetor är gott till mycket :D

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
  5. Mums så gott det låter, rödbetor - favorit, rosmarin - superkrydda, chevre - åh så gott och lamm älskas också så lammkotletter får det bli till.
    Kram Monika

    SvaraRadera
  6. Det ser kladdigt och gott ut. 😉👍

    SvaraRadera
  7. Låter gott. Gärna med en grillad biff till. Fast lamm går ju också bra. Inte så ofta jag äter det bara.
    Tack för tipset. Ha en fin onsdag.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  8. Jag gillar ju allt utom chefredaktör! Måste lära mig för sä mycket man ksn göra med chevre. Testade Hasselbacksrödbeta idag...så gott! Kommer snart med recept i bloggen
    Kram Kajsa

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.