2017-09-11

Grönt och gott

Sist när jag var och handlade på Ica hade dom mycket billigt och bra i grönsaksväg. Bland annat zucchini och tomater. Så igår fick det bli en zucchinigratäng till kycklingen. Mumsfilibbaba sa både gubben och jag i kör när gratängen hamnade i munnen.

4 portioner Zucchinigratäng
800 g. zucchini
8 tomater
2 st. rödlök
1/2 dl. basilika (jag hade torkad basilika som jag kryddade med)
2 st.vitlöksklyftor
2 dl. grädde
2 dl. riven ost
Salt och peppar



1. Skiva zucchinin, lök och tomater i lagom stora skivor
2. Smörj en form och varva dessa tre ingredienser i formen
3. Hacka vitlök och basilikan
4. Strö det över gratängen och salta och peppra. 
5. Baka grönsakerna i 225 grader i 15 minuter. 
6. Ta ut formen och häll av vätskan som blivit. Häll på grädde och strö över osten.
7. Baka gratängen i 20 minuter till i ugnen.



11 kommentarer:

  1. Men lilla flickebarn, Du är otroligt med alla dina olika rätter.
    Full poäng
    kram från mamma H

    SvaraRadera
  2. Mmm, ser gott ut!! Tack för tipset=) Kram

    SvaraRadera
  3. Åh så gott! En sådan gratäng brukar jag göra till grillat på sommaren.

    KRAMAR Anna

    SvaraRadera
  4. När kommer boken hi hi?? Längtar! Ännu ett recept jag ska testa, tusen tack...
    Tisdag och tandläkaren står på schemat - jättekul :(
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  5. Wow! Såg både gott och vackert ut! Man äter ju med ögonen också :-)

    SvaraRadera
  6. Åh, vilket härligt recept! Ska absolut prova det.
    Man blir trött på att äta "nakna" grösaker efter ett tag.
    och gratäng är ALLTID delikat.

    Ruth i Virginia
    (skulle aldrig ha tänk på skivad rödlök)

    SvaraRadera
  7. Men jösses vad gott!!! Det ska jag garanterat testa. Tack för receptet. Kram =)

    SvaraRadera
  8. Det ser ju underbart gott ut! Måste testas

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.