4 portioner Zucchinigratäng
800 g. zucchini
8 tomater
2 st. rödlök
1/2 dl. basilika (jag hade torkad basilika som jag kryddade med)
2 st.vitlöksklyftor
2 dl. grädde
2 dl. riven ost
Salt och peppar
1. Skiva zucchinin, lök och tomater i lagom stora skivor
2. Smörj en form och varva dessa tre ingredienser i formen
3. Hacka vitlök och basilikan
4. Strö det över gratängen och salta och peppra.
5. Baka grönsakerna i 225 grader i 15 minuter.
6. Ta ut formen och häll av vätskan som blivit. Häll på grädde och strö över osten.
7. Baka gratängen i 20 minuter till i ugnen.
Men lilla flickebarn, Du är otroligt med alla dina olika rätter.
SvaraRaderaFull poäng
kram från mamma H
Mmm, ser gott ut!! Tack för tipset=) Kram
SvaraRaderaDet låter verkligen gott!
SvaraRaderaÅh så gott! En sådan gratäng brukar jag göra till grillat på sommaren.
SvaraRaderaKRAMAR Anna
Mums vad gott kram
SvaraRaderaNär kommer boken hi hi?? Längtar! Ännu ett recept jag ska testa, tusen tack...
SvaraRaderaTisdag och tandläkaren står på schemat - jättekul :(
Kram från Titti
Wow! Såg både gott och vackert ut! Man äter ju med ögonen också :-)
SvaraRaderaLåter mycket gott. Kram
SvaraRaderaÅh, vilket härligt recept! Ska absolut prova det.
SvaraRaderaMan blir trött på att äta "nakna" grösaker efter ett tag.
och gratäng är ALLTID delikat.
Ruth i Virginia
(skulle aldrig ha tänk på skivad rödlök)
Men jösses vad gott!!! Det ska jag garanterat testa. Tack för receptet. Kram =)
SvaraRaderaDet ser ju underbart gott ut! Måste testas
SvaraRadera