2018-11-24

Trevligt som bara den

Igår var vi bortbjudna på fika hos Carolin och Fredrik på eftermiddagen. Innan vi skulle dit var vi en sväng till jobbet och på vägen dit kör man förbi en handelsträdgård. Så det blev ett stopp där eftersom vi nu skulle ha ett nytt träd till trappen. Det trädet som stått på trappen tidigare har nu gubben klippt ner och satt bort i trädgården för vintervila. Kanske den kommer på nytt i vår igen eller annars åker den på komposthögen ute på gatan. 

Gubben stod och velade länge om han skulle köpa Gardenia i kruka (liten) eller på stam (stor). Tillslut blev det på stam som fick åka med hem i bilen. Även trädgårdshandeln har knep för att det ska bli merköp när man står vid kassan. Hela hans kassadisk är belamrad med småväxter och en massa andra pryttlar. Så det blev 2 st. Hyacinter och 2 st. Tillandsia som gubben måste hitta en snygg pinne till nu att sätta dom på. Några hyacintglas finns inte här i Spanien att få tag i. Så ett besök på Chinos blir det idag för att hitta något snyggt glas till Hyacinterna.

När vi kom till Carolin o Fredrik var Annica och Christer där med. Carolin hade bakat en supergod kaka med nutella i och småkakor som slank ner som ingenting till kaffet. Vi satt och pratade i flera timmar tills vi kände att vi behövde något mer i magen (mat). Så vi gick till Chili Peppar nere i Skandinaviska köpcentret.

Hungrig som jag var blev det bara ett kort på förrätten resten glömdes helt bort att fotas. Vi tog från deras trerättersmeny som bara kostar 8,95€ och då ingår dricka med.

När vi ätit och bubblat klart bröt vi upp utanför och var och en gick hem till sitt. Mätt och belåten av dagen kröp jag i säng nästan med en gång när vi kom hem.

Blev lite orolig när jag såg att trädgårdshandeln slängt dessa. Man vet aldrig med gubben vad han får för sig.

Men han tog en gardenia som vi nu måste köpa en ny  kruka till.

Och här är den kraken som nu hamnade under kniven och fått ställas åt sidan.

Och så merköpet som blev när vi stod vid kassan.

Våra härliga bloggvänner som vi blivit bekanta med.

Räkcocktail (3 st. räkor)till förrätt.9 kommentarer:

 1. Du milde tid! Men palmerna ska han väl i alla fall inte släpa med sig hem ;-) Vilken bra dag det blev och vilken prisvärd meny. Det är ju vad ett glasvin kostar här på hemmaplan. Inte klokt egentligen så dyrt det är i Sverige :-(

  Kram och ha en bra lördag!

  SvaraRadera
 2. Så trevligt det verkar.
  Fint med växter. Kram.

  SvaraRadera
 3. Det var lite mer en salladscoctail det där. Tack för igår!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du hittar några fina glas till hyacinterna :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Haha, ja då har ni kanske snart en jättepalm i trädgården :D
  Nutellakaka lät gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så trevligt med alla växter. Ni är i riktigt trim nu tills Ni kommer hem. Din bror beättade i dag om en Jultallrik, det låter bju bra tycker jag. Det bliver så bra, huvudsaken är ju att vi själva mpr skapligt, En bradag med din bror i dag, Lugnt och skönt.

  SvaraRadera
 7. Trevligt med träffar och nya blomster :-)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 8. Hej Carin, Tusen tack för dina kommentarer hos mig! Jag blir så glad. Blom-lyxet som kommer med att bo i Spanien (och i södra Kalifornien) är oslagbar! Njut! Jag älskar gardenia, som doftar som en underbar parfym! Ha det gott!
  Kramen, Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.