2018-11-30

Värme denna årstid

Vi har en gasolkamin på vår inglasade altan som vi kör på kvällarna nu när vi sitter där. Vi köpte den i Sverige och tog med den hit för den har en fläkt och det går även att bara köra den på el, men då blir det dyrt 😟.  Vi har letat som sjutton här i Spanien efter en sådan (med fläkt) kamin men inte hittat någon. Vi hade två stycken på vår inglasade altan när vi hade huset och den blev fort uppvärmd när man körde dom. Nu blir det långt ifrån så kallt som det kunde bli i Sverige ibland. Men visst kan temperaturen gå under +10 strecket denna årstid och då är det skönt att ha det varmt och gott på altanen.
Så idag innan Mercadona åkte vi och bytte den ena gasoltuben. Vi har två stycken så man aldrig står utan när den ena tar slut. Det är långt under halva priset på gasolen här mot i Sverige 😊.
Efter vi bytt tuben åkte vi till Mercadona och veckohandlade. Blir nästan alltid lika förvånad över hur mycket vi får för pengarna när vi storhandlar 😦. Även om man läser att mycket har blivit dyrare när det gäller livsmedel.


Vi åt tacos till middag och sedan mixade jag ihop en bananglass med en smak av julen. Det var frusna bananer, pepparkakskrydda och yoghurt som jag körde i mixern. När det blivit glasskonsistens bröt jag ner biten av saffranskakan som var kvar. In med byttan i frysen en stund till innan vi åt den till kvällsfikat. Nästan som en Ben & Jerry´s glass med kakor i 😉.13 kommentarer:

 1. Vilken smart med både värme och kyla kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fläkten sprider ut värmen inte någon kyla.

   Radera
 2. Morn,morn jaa här är käringen nybadad och redo. jAG HAR JU INGEN BASSÖNG att susa kring i. men står i min pallkrage som duger utmärkt. Inga fallolyckor här int, vad tusan skrev jag det för.
  Bästc att gå på en streckad bana i dag. Jag har dukat med en en leverpasej macka och en rykande varm kopp kaffe, så nu kör jag mig och frukosten in i TV rummat. Glöm för tusan inte på Spåret i kväll.
  kram rån gammelugglan i åby,

  SvaraRadera
 3. Värme kan behövas nu när kvällarna blir kyligare
  Kram

  SvaraRadera
 4. Skönt att kunna sitta ute på glasverandan fast det börjar bli kyligt. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Va? Åt ni tacos en torsdag? �� Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hej från ett regnigt Smögen. Hoppas det ger sig tills vi ska bort på bryggan och äta middag ikväll...
  En sån där typ av gasolkamin hade vi också en gång i tiden, när vi bodde i ett äldre hus som inte var lika väl isolerat och barnen var små. Den värmde gott och precis som med er, så kunde man sätta på fläkten och sprida värmen lite.
  Haha... jag tänkte precis Ben och Jerrys innan jag läste att du faktiskt liknade det vid den glassen! :) Ser jättegott ut! Du är så himla bra på att ta reda på rester och skapa nya rätter! Jag blir så inspirerad av dig! Såg så gott ut med brysselkål och bacon! Jag tänker att jag hela tiden vill bli bättre på att ta vara på smårester på det där sättet!
  Pinjekottar har jag också ett litet gäng, jag plockade dem i Grekland för några år sedan. Ska ta fram dem om jag hittar dem, tror inte jag hade de framme förra julen?
  Vad bra att det är billigare att handla där hos er än här hemma i Sverige. Bra mat är rätt dyrt här hemma, faktiskt.
  Ha en mysig första advent nu, din bordsdekoration var så fin förresten!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 7. Folk som inte har varit här i Spanien på vintertid har nog svårt att förstå hur oerhört rått och kallt det kan vara här. Att hitta värmekällor som passar och kan få till en behaglig temperatur är verkligen A och O. Dagarna är ju sköna (oftast) men på kvällar och nätter... Brr...

  Julglassen lät oerhört smarrig! :-D

  Ha en härlig fredag!

  SvaraRadera
 8. Ja, kvällarna blir ganska kalla här denna årstiden och då kan det vara bra med någon värmekälla.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Du är verkligen fenomenal på matlagning i allmänhet och efterrätter i synnerhet! Den lät verkligen god :D

  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej,
  I dag är det så grått i Sverige att det inte ens har blivit ljust ännu fastän det är lunchtid. Så njut av Spanien! Haha...Ja de där värmarna...Jag har bytt och hämtat åtskilliga butan gas tuber. Kan man inte få hemleverans? Jag fick jaga en lastbil som skulle stå på ett visst ställe en viss tid...Ja och du vet ju hur det är med tider i Spanien!
  Ha det gott och jag önskar dig en underbar helg,
  Kramen, Anneli

  SvaraRadera
 11. Mums. Det verkar inte vara svårt att göra egen glass. Kram..

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.