2018-11-19

Liten försmak på julen

Igår fick jag lust att göra en sockerkaka med saffranen som jag köpte på marknaden. När den stod i ugnen och skulle bli klar gick gubben och bjöd in våra närmaste svenska grannar på en fikastund.
Den fick väl godkänt från dom när vi sedan satt och fikade. 
Det blev inte mycket kvar av kakan och gubben tog en bit till på kvällen med ett glas mjölk till.

Saffranskaka 
3 ägg
3 dl. socker
3 dl. vetemjöl
2 tsk. bakpulver
1 tsk. vaniljsocker
1 pkt. saffran
100 g. smör
saften från en mandarin
1 dl. mjölk

Vispa ägg och socker fluffigt tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och saffran. Rör ihop till en smet och ha sedan i det smälta smöret, saften från mandarinen och mjölken.
Smörj och bröa en form och ha sedan kakan i ugnen i ca. 25-30 minuter på 200 grader. 





9 kommentarer:

  1. Saffranskaka är det godaste som finns så jag noterar receptet!

    Kram och god måndag :D

    SvaraRadera
  2. Oj så gott det där såg ut! :-)

    Ha en fin måndag i regnet... :-)

    SvaraRadera
  3. Den såg verkligen smarrig ut :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så gul och grann den där kakan. Lite solig mitt i regnet.

    SvaraRadera
  5. Den såg verkligen god och saftig ut!
    Kram

    SvaraRadera
  6. morn,morn har nyss berättat hur duktiga ni är för Stafsjöborna , jag måste ju få skrävla lite över Er,
    kram från gammelbäggan på Krusenhof.

    SvaraRadera
  7. Mums vad gott med sockerkaka kram

    SvaraRadera
  8. Men så gott och mysigt med lite fika med julkänsla! Kanske skulle testa den där kakan, men det får bli när vi är några fler hemma, mannen min gillar INTE saffran ;)
    Kommer avslöja nedräkningen så småningom ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.