2020-07-17

Blev en utekväll


Först lite förmiddagsjobb och sedan var torsdagen helt fri och öppen. Men på kvällen skulle vi ut och äta på ett ställe som vi aldrig hade varit på tidigare med Carolin och Fredrik och deras vänner.

Vi skulle träffas på Restaurang Cerveceria De Bassus klockan 19.00 och gubben och jag tog oss en lugn och skön promenad till stället. Det ligger förbi La Zenia Boulevard och sedan bort mot rondellen med båten i mitt emot MC Donalds som ligger där med.

Jag och gubben var först på plats och såg att det fanns inte så många platser lediga eftersom inte alla borden får användas nu. När resten av folket dök upp bad vi om ett bord för 8 st. och det var lite si och så med det. De var inte för fem öre serviceminded, utan visade på ett bord som inte vi skulle få plats allihopa. Om man inte ville sitta som packade sillar förstås.

Men som tur är så snackar Carolin flytande spanska och pratade med en annan av personalen som fixade ihop 2 st. bord åt oss, så vi kunde sitta normalt.

Krogen brygger eget öl men det blev det inte utan vi tog en vanlig öl. Allt blir så krångligt när man nu måste ta ner restaurangens meny i mobilen för att se var de har att bjuda på. Är inte heller appen mobilanpassad (som inte denna var) blir det ännu jobbigare när man måste sitta och zooma menyn för att kunna läsa den.

Men vi tog en korvbricka för 2 pers. gubben och jag, och den var helt okej. Och man blev proppmätt också och det var ändå korv kvar på brickan när vi var mätta och nöjda.

Efter maten gick vi runt hörnet och tog oss en drink på Zenia Lounge. Det var ett mysigt ställe som vi heller aldrig tidigare besökt.

När drinken var uppdrucken tackade vi för en trevlig kväll och gick sakta hemåt till vårt casa 66 och var hemma 23.30. 

Vi sa när vi gick där på nästan ödsliga gator så annorlunda allting har blivit sedan covid-19. Hade det varit helt vanligt, så hade gatorna varit fulla av folk, och likaså La Zenia som vi gick förbi igen. Knappt någon trafik är det heller även om det har ökat lite sedan gränserna öppnade.

Restaurang De Bassus.

Som brygger eget öl.

Gillar man korv så är det här rätt ställe att äta på.

Zenia Lounge.

Jag och gubben tog en Aperol.

Sedan började det mörkna och vi sa tack och hej till sällskapet.

6 kommentarer:

 1. Det blev en trevlig kväll efter lite strul på restaurangen. Ha det fint! Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig kväll det blev och så skönt att det löste sig med bordet.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
 3. Skönt att det ordnade sig med borden, trist när personalen inte är serviceinriktad... De Bassus låg förut bredvid Alinghi här inne vid vattenfallen. När dom flyttade (eller la ned det stället?) så kunde Alinghi bre ut sig mera. Har käkat en halvmeter korv där en gång (nåja, vi delade ;-) ) och den var god :-)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Blev ju en trevlig kväll till slut efter lite sämre början på den.
  Korven såg riktigt god ut. =)
  Ha en skön helg.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Trevlig kväll ni fick! Nu blev jag sugen på en Aperol Spritz🍹

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Trevlig utekväll , Aperol Spritz är en god drink, //Christina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.