2020-07-04

Till norr och så till söder


Igår var vi i Valencia för en hämtning av gods. En stad som vi varit förut i och då var det betydligt fler bilar än igår. Men det var trafik ändå så det räckte. Sedan dessa motorcyklar och stora vespor som det kryllar av i storstäderna. De kör zick zack mellan bilarna eller kommer i bussfilen. Men vi hittade vårt ställe mitt inne i stan och körde sedan vidare.

Vi skulle nämligen till Alicante också och hämta upp lite gods. Den adressen låg på en smal gata med bilar och motorcyklar överallt. Idiotiska bilister som bara hänger sig på tutan och skriker fula ord om man inte flyttar på sig med en gång. Men till slut var  godset i bilen och vi kunde köra där ifrån.

Vi åkte hemåt men förbi Torrevieja och ner till San Javier för där var det lossning av gods. Sedan blev det raka vägen hem till Torrevieja och sedan ta fredag.

Åkte förbi Chinobutiken för att handla några småsaker som en ny plånbok, guldpenna och så hittade jag någon sorts lera som åkte med hem också.

Pratade med de små barnbarnen Ellen, Amelia och lilla Elvis på Whatsapp en stund med, så morfar, farfar, mormor, famorshjärtana blev påfyllda av kärlek igen.

På ingång till storstaden Valencia.

 Förra gången vi var här var rondellerna fyllda utav bilar.

 Det kom faktiskt lite regn när vi lämnade Valencia.

 Sedan var det Alicante och ja ni ser själva hur trångt det var.

Styrde sedan bilen mot San Javier.

  Den väg som gps:n gav oss från Valencia till Alicante hade vi aldrig åkt förut.

Provade ett nytt rödvin som var Portugisiskt och det var mycket gott.

11 kommentarer:

 1. En händelserik dag med mysigt avslut. Kram/C

  SvaraRadera
 2. Skönt att göra helg efter en bra arbetsdag :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket jobb på en och samma dag! Jag skulle få magknip av att behöva stanna på såna där trånga ställen...
  Synd att ni inte kunde kombinera jobb med nöje och stanna en natt i fina Valencia. Vi brukar alltid åka "inre" vägen till Valencia, den tar lika lång tid och är dessutom gratis. Fast kustvägen kanske har tagit bort avgifterna nu? Vi kom i alla fall förbi första betalstationen gratis när vi åkte till Calpe med Annica och Christer.

  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen betalstation någon gång 👍😀

   Radera
 4. Full rulle hela dagen med andra ord. Det är jobbigt att köra i tät trafik och extra marigt när det blir trångt. Jag förstår inte vitsen med att tuta hela tiden. Det är ett ofog som vi i alla fall slipper i Sverige ;-)

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
 5. Ni får se mycket på era resor kors och tvärs.

  Glad vilolördag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. Roligt att resa runt och se sig omkring. Jag har varit i Benidorm en gång för hundra år sedan. Tror att vi landade i Alicante då men minns inte riktigt. Ha en skön Lördag! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Jag skulle bli superstressad om bilister skrek fula ord eller om mc-åkare zick-zackade mellan bilarna... Men superkul att ha ett jobb där ni får se er omkring och "vardagsbekanta" er med orter runtikring :)
  Så god röra du slängde ihop till de smarriga enchilladasen :)
  Kram/maria

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig rundtur! Och jag som tycker att det är mycket trafik här på Öland!!!
  Nämen ha en skön kväll nu och njut av allt i livet :)
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 9. Portugisiska vin är oftast riktigt fina! Valencia... Europas största saluhall ska finnas där. En upplevelse! Har ni varit där?

  KRAM Anna

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.