2021-04-30

Ost är gott

 

Igår var det dags att fylla på kylskåpet igen med yoghurt, frukt och grönt. Osten hade tagit slut med så de behövdes inhandlas också.

Vi hittade en ost borta på Alcampo förra året som vi brukar åka och handla, och den är billig med. Det är den holländska osten Maasdamm som är motsvarigheten till den svenska Grevén. Den är fyllig och nötig i smaken och vi gillar den.

Men igår när jag var där fanns den inte i ostdisken och jag frågade med om den fanns. Men jag fick ett nej av tjejen. Så jag gick där ifrån lite trumpen och vi for vidare till Mercadona och handlade det vi skulle.

Det var då vi kom på att lilla butiken Jumerca i närheten av oss har ju en fin ostdisk med som vi har handlat i förut. Så när varorna var instoppade i skåp och kyl från Mercadona gick vi upp till Jumerca.

Och ibland så ska man ha en himla tur. Där fanns osten och det var offerta (ett erbjudande) på den med. Priset var bara 5,98 på den nu, så vi slog till och tog en rejäl bit.

När vi gick hem stannade vi till en snabbis och tog en öl och några oliver på Waldemars. 


De hade lite fler erbjudanden på ostar. Så det blev en bit av en annan sort med.


En öl innan hemgång.


Man behöver inte prompt ha en macka att lägga ostbiten på. Man kan stoppa direkt i munnen med 😃.3 kommentarer:

 1. Så bra att ni hittade er favoritost och dessutom till ett bra pris. Just Grevé tycker jag inte alls om men det finns ju något för alla :D

  Trevlig fredag och valborgsmässoafton!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Att fynda ost är alltid trevligt :)
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att ni hittade osten.
  Kram och trevlig kväll!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.