2021-04-01

Nytt i alla fall

 

Igår åkte vi och lämnade in lite papper till revisorn för vår deklaration. Ute i god tid är vi, för de behöver inte ha våra papper förens 1 juni. Men skulle det vara något som man måste komplettera med, så blir det inte i sista sekunden då.

I alla fall så ligger det en blomsteraffär (svensk) där bredvid med. Så vi tog oss en sväng in på den när vi var klara hos revisorn.

Jag var ju lite dum och inte köpte några blommor i lördags på marknaden. För de som vi hade hemma var så fina och behövdes inte bytas ut. Men nu på lördag är det påskafton och då tänker jag inte gå på någon marknad. Och till lördagen därpå kommer de garanterat inte hålla.

I butiken fanns det knoppiga och krispiga tulpaner så vi slog till på en bukett. De tog 9€ för den och jag tror de tog 6€ på marknaden. Men det är smällar man får ta ibland när man inte tänker hela vägen ut.

Jag fixade till buketterna när vi kom hem och gubben vattnade växterna i trädgården. 

När vi var och handlade i tisdags fick jag se en korv i kyldisken som fick mig att tänka på Onsalakorven. Så jag blev nyfiken på den och tog en. Den här korven hette Sobrasada de Mallorca 

Nu var inte denna korv någon hit precis på mackan. Så det var bara att börja googla och se vad man mer kunde göra med den.

Hittade många recept på olika pizzor med denna korvgeggamoja på, så det fick bli en pizzavariant igår till middag. Nu skojar vi inte längre, men utan att skryta så sa gubben att det var det godaste han hade ätit. Men det säger han rätt ofta när han äter det jag har lagat. -Nej nu blev jag väldigt skrytig 🙄.

När vi hade ätit kom hantverkaren och slet några timmar innan han gick hem. Och han kommer idag med efter 17.30 om det gick bra. Klart det går bra sa gubben. Vi vill ju att trappen ska bli klar snart. Men det sa vi inte till hantverkaren.Tulpaner och 3 kvistar grönt 10€.


Vaxblommorna åkte bort och grönkvistarna fick ta plats.


Blir nog gult och fint när de slår ut.


Här har ni korven som gjorde att jag fick en flashback på Onsalakorven.


Blev tjocka små panpizzor med denna korv på.


9 kommentarer:

 1. Vilka vackra tulpaner! Här fanns inga i vår butik vilket var synd för jag hade gärna haft en bukett i morgon. Pizzan såg förresten delikat ut!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Nödvändigt ont och då menar jag deklarationen och inte pizzan 😉

  SvaraRadera
 3. Tjusiga tulpaner! Jag var hos trädgårdshandlaren Fridhem här i Kolmården. Köpte 20 tulpaner på lök, 160 kr. Tio för 80 kr. Det är det värt! Just det, dags att deklarera! Tror det är till 1 maj i Sverige.

  Trevlig helg och KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Känns lite lustigt att du nämner Onsalakorv. Det är nämligen vad vi äter på mackan just nu och det har vi inte gjort på över ett år. Blev plötsligt häromdagen sugen på sån. På pizzan brukar vi klämma ut färskkorv, oftast salciccia men ibland chorizo
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott med färskkorv på pizza.
   Glad Påsk

   Radera
 5. Är tulpaner en ovanligare blomma i Spanien? Eftersom dom är så pass dyra.
  Köpte ett 10-pack tulpaner här för 50 kr.
  Så klart att din man alltid berömmer din mat. Den ser alltid sååå god ut.
  Du är en riktig topp kock.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Hmm... Nu känner jag att konkurrensen till ekonomipriset lättade lite här ;-)
  Klart att du får beröm för din mat - du lyckas ju alltid så himla bra i köket!

  Ha en lååång och skön fredag!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.