2010-06-28

Värmebölja





Vilken värme vi har, helt underbart ljuvligt väder. Hellre går jag och svettas än jag går och fryser. Vi fick oväntat besök igår (dotter med pojkvän) som kom förbi efter dom firat midsommar i skärgården. Dom stannade kvar och kollade fotbollen, det blev mycket skrika ett tag. Efter den grillade vi hemmagjorda hamburgare. För grilla det kan man helt enkelt inte göra för mycket denna årstid.

2010-06-26

Strålande väder

Vilken dag det var igår på självaste midsommarafton. Solen lyste från en nästan klarblå himmel, och det var varmt och skönt. Vi satt ute och åt under ett partytält. Här åt vi sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök, saltgurka, färsklök, knäcke, kryddost och den årliga midsommarnubben till allt detta. Givetvis några visor till denna starka drycken. Sedan var det jordgubbar och glass med kaffe till detta. Vi avslutade kvällen med grillning. Man var riktigt mätt och belåten när man gick och la sig på natten. Hoppas ni andra har haft en lika skön och solig midsommar som vi har haft.

2010-06-22

Busigt

Ikväll var Orvar på besök med matte och husse. Prinsessan och han busade till det ordentligt ett tag på gräsmattan. Skönt med ett brejk för vår gamla prinsessa, som förmodligen nu är skendräktig. Hon river upp våra sängar, bäddar omkring med kuddarna och kryper in under sängen och lägger sig så långt in som möjligt. Hon har även varit lite kinkig med maten ett tag.


2010-06-20

VM-tips

Idag har jag varit och hälsat på hos pappa. Pappa ville när brorsan var där förra gången, att han skulle ta med sig en tipslapp så att dom kunde tippa. Brorsan kom också och fika idag och hade några tipskuponger med sig. Vi valde några matcher var och garderade lite också. Vi fick till en bra tipslapp, så nu är det bara att hoppas på vinst. Nu blir det ännu mer spännande att kolla in VM denna kommande vecka. Fast vi har nog sett rätt så många matcher i allafall, fast inte Sverige är med.

2010-06-14

Alla våra barn

Var hemma hos oss i går och käkade mat. Vi bjöd på potatisgratäng och fläskkotlett med sallad till. Till förrätt gjorde jag en bruschetta på hembakade glutenfria painriche. Jag hackade vitlök, färsklök, oranga tomater och blandade med olivolja, salt och svartpeppar. Det är som ett lotteri när man bakar glutenfritt bröd tycker jag. Ena gången får man till det så man blir häpen själv. Mot andra gånger som denna igår, när det inte vill sig alls. Det jäser ingenting och brödet får knappt någon färg. Men glutenfritt är det och alla kan äta det i allafall, och det är ju det som är huvudsaken.

2010-06-12

Stormvind

Hujedamig vad det blåser idag. Det är nästan som att höststormarna har haft en visit redan. Idag är vi hundvakt åt lille Orvar, matte och husse är på bröllop. Hoppas dom sluppit regnet som vi haft, för vigseln skulle vara utomhus. Men resten av festen skulle visst hållas under tak. Imorgon får vi hem alla tre ungarna på middag, och då får vi träffa barnbarnen också. Ikväll blir det fotbollsVM England - Usa på Tv4, kan nog bli lite spännande. Ha en blåsig och fin lördagskväll allihopa.

2010-06-09

Aktion, Not

Inläggen duggar inte tätt precis nu från mig. Men dagarna rullar på och saker finns att göra hela tiden. Blir ingen tid kvar till datorn precis. Nu är grabbens flytt helt klar och allt är på plats. Han är jättenöjd med sitt nya kryp in. Vi kan bara hålla med, för han har det jättefint i sin lägenhet. I lördagskväll tyckte t.o.m. jag att det var lite tomt, nu är dom utflugna allihopa Men så är ju livets gång, man har dom bara till låns. Idag fick vi lite regn igen, hoppas det blir fint till helgen när man är ledig. Då ska vi vara hundvakt åt Orvarbus, för matte och husse ska på bröllop.

2010-06-04

Ljuvliga årstid




Nu har det varit ett brejk härifrån bloggen på ett par dagar. Har varit fullt upp med saker varje dag. Nu är min mamma på plats och allt är fix och färdigt hos henne. Hon är helnöjd och jätteglad för sin nya lägenhet. Vår sista fågelunge håller på att flyga ut ur boet också. Fick nyckeln till sin lägenhet i tisdags. I morgon bär det iväg till IKEA för lite inköp. Så man vet var man gör imorgon, skruvar och svär när inte sakerna passar. Vilket toppenväder vi har nu, sommaren har kommit och det är bara att njuta. Önskar er alla en toppenhelg, med sol och värme. Ska försöka att titta in till er när tid ges till det. Tog dessa bilder på prinsessan när vi var ute och plockade blommor att sätta i vasen. Även hon älskar denna sköna årstid.