2010-09-30

Indiskt brytbröd





Jag har bakat naanbröd för första gången men inte den sista. Mycket gott bröd till höstens alla mustiga och goda soppor.
I morgon är det den bästa dagen på veckan igen, så hiiiiiimla skönt.

2010-09-27

Mjöl, NOT


Här kommer receptet på kladdkaka utan mjöl. Barnen tyckte den var jättesmarrig lite halvljummen till vaniljglass. Tyckte den nästan smakade lite kola som man gör till jul. Det blir inte någon fluffig kaka utan en väldigt platt. Men som jag sa, MYCKET SMARRIG.

2010-09-26

Skrap, skrap

Idag har alla våra barn varit här på middag, för vi har haft skrapardag. Vi prenumererar på trisslotter och träffas med jämna mellanrum för att skrapa dom. Denna gång hade vi 49 lotter att skrapa, men det blev ingen storvinst denna gång heller. Men att träffa barn och barnbarn väger nog mest i allafall. Vi åt lasange som en av barnen önskat och till kaffet blev det kladdkaka och glass. Gjorde en kladdkaka utan mjöl som blev väldigt lyckad och försvinnande god. Nu har vi röjt undan efter besöket som åkt hem och ska ut och sätta oss i badtunnan ett tag.

2010-09-25

Trevlig Helg

Hoppar in och önskar er alla en trevlig helg med lite sol också får vi hoppas. Har knåpat ihop ett höstarrangemang till på ett betongblad som jag gjorde i somras.
Bilden är klickbar.

2010-09-22

Sol















Det har vi haft hela dagen och även värmen fanns där också. Hade bara +4 i morse när jag vaknade, men när solen tittade fram blev det både varmt och skönt. Tog en promenad med kameran och prinsessan i vår lilla skog. Hoppas att detta väder kan vara kvar till helgen, så man kan njuta av det då med.
Bilderna är klickbara.

2010-09-21

Äppel, päppel

Igår testade jag att göra äppelgröt, hittade ett recept hos Linneas skafferi som var busenkelt. Man måste ju ta vara på alla äpplen som ramlar ner från träden. Har ju gjort mos och kräm, så det här var lite kul att testa på. Det blev en tallrik till frukosten i morse och det smakade riktigt bra med lite socker och en massa kanel på.

Äppelgröt

4 dl. grötris
8 dl. vatten (ev. lite mer)
10 dl. äpplen
2 st. kanelstänger

Mät upp ris och vatten i en kastrull, låt det koka upp och sedan småputtra under lock i 10 min. Skala och dela äpplena i mindre bitar och rör ner dom och kanelstängerna i gröten. Späd med ev. lite mer vatten, låt ris och äppelbitar koka tills dom är genomkokta ca. 30 min.

2010-09-19

Lite höstfint

Fixat lite höstfint på bordet till vår entré. Tog ett betongblad och dekorerade det med taklök, mossa, nypon och små äpplen. Ställde min ihopknåpade välkommen skylt framför. Igår var vi hos gubbens pappa och fru och käkade middag. Dom bjuder alla sina barn och barnbarn på middag innan dom sticker iväg till varmare breddgrader. För nu kommer dom inte hem till Sverige igen förrens om ett halvår. Så vill vi också ha det när vi blir pensionärer, vara borta vintern och komma hem till våren igen.
Bilden är klickbar.

2010-09-17

Trevlig Helg


Vill jag önska er alla där ute i cybervärlden. Nu var det äntligen fredag igen, gud vad jag älskar denna dag. Skönt när man vaknar på morgonen och vet att man har två lediga dagar att se fram emot. Igår var jag på bakhumör och slängde ihop en grunddeg till biscottiskorpor. Jag hade i några torkade aprikoser, mörk choklad och sötmandel. Blev lite lagom sega och knapriga att sätta tänderna i. Jag lade dom i en skål och ställde dom på köksbordet. Bara att lyfta på locket och norpa en när sötsuget faller på. Som ni ser har inte någon vit färg kommit på kökssoffan ännu. Men det kommer att bli när tid, lust och andan faller på. Nu ska jag kolla runt lite hos er innan Idol börjar på tv:n.
Bilden är klickbar.

2010-09-15

Lite så att man längtar


Till mörkret och kylan som komma skall. För idag fick jag se Blossas X som kommer att komma ut på systemet längre fram. En läcker flaska i guld och smaken är inslag av saffran och cognac. Så vi förbeställde HÄR så slipper vi jaga flaskorna med tusen andra när dom kommer i butiken. Vi smiter bara före i kön och hämtar vår eller våra blev det visst.


Mamma C

2010-09-14

Min Dag


Idag är det min dag, för jag har blivit ett år äldre lite klokare och förståndigare Nähh, det sista var väl och ta i men ett år äldre har jag blivit. Så nu börjar man närma sig ett halvt sekel. Vi var borta hos pappa och firade mig och hans yngsta barnbarn som blivit 15 i dagarna med lite fika och tårta.
I helgen som var provade gubben och jag vår nya vedkase som vi köpt. Vi grillade korv på den när veden hade brunnit upp. Ska bli mysigt i vinter att grilla korv på den samtidigt som man badar tunna.

2010-09-12

Söndagsvila

Det är bara Prinsessan som har haft det här hemma. Hon har följt mig från rum till rum när jag har tvättat alla våra fönster idag. Hon har legat och kollat på mig, och säkert tänkt varför tar hon inte en rast snart och bara slappar lite. Men nix det har jag inte gjort, tagit någon rast alltså. För jag ville verkligen få detta tråkiga jobb ur världen. Men nu är flugskit och spindelnät borta från sommaren som varit och fönstren skiner blanka och fina. Dom är t.o.m. så fina så en stackars fågelkrake flög rakt in i det nyputsade fönstret.
Igår var jag hos pappa, även brorsan och mamma var där och hälsade på. Vi käkade bakelse och bytte gardiner till lite mer höstbetonat. Pappa sa att det blev fint, och att han väntar på att snart få ha gran och en massa tomtar på rummet. Han älskar julen och allt som hör till, men lite till får han allt vänta innan det blir julpyntat.
Ja, då var det söndagskväll igen och snart dags för en ny jobbvecka. Det är helt otroligt vad helgerna rasar iväg.
Bilden är klickbar.

2010-09-07

Här kommer Pippi Långstrump


Vill bara visa min fina Pippitröja som jag fick i lördags av mamma. Hon stickade en innan åt ett barnbarn, sedan började hon på min. Nu är hon inne på sin tredje snart, som ett annat barnbarn ska få. Jag blev så sugen på tröjan när hon stickade den första. Pippitröja eller fiskartröja var poppis när jag var liten, och jag hade en också som jag älskade. Nu har jag en igen som jag kommer att älska lika mycket. Skön att bara bära nu i höstsolen, men även skön att ha under jackan i vinter, när man pulsar i snön.

2010-09-04

Hipp Hurra






Idag har vi haft kalas här hemma hos oss, gubben har fyllt år. Vi bjöd på liten buffé med lite smått och gott som syns på bilderna. Och lite till som inte kom med på bild. Nu har alla gått hem och gubben och jag sitter och njuter av solnedgången på vår altan med ett varsitt glas rött. Sedan blir det att se premiären av "Här är ditt liv" som börjar ikväll.
Ha en bra och skön lördagskväll allihopa.