2014-02-27

Beviljat

Så har man fått beviljat lite tjänstledigt i år igen på hösten. Så nu har vi klickat hem resan och betalat. Nu är det bara boendet som ska bokas också. Men man vill ju försöka få det så billigt och bra som möjligt. Men det gäller att kolla ordentligt så man inte går på en nit. Vi har gjort detta misstag en gång att boka billigt. Visst man vet att man går ner i standard, att det kanske inte är värsta lyxen. Men det vi fick för våra pengar då var rena rama backpackers placet. Det fanns inte köksutrustning, det städades urdåligt fast städning ingick. Toapapper fick man be om när det tog slut. Dåligt med handdukar. En igenväxt uteplats med två äckliga solsängar. Men vi gjorde det bästa av det den månaden vi var där.

2014-02-25

Några äpplen


I söndags när lille Axel var här med mamma och pappa. Så slängde jag ihop en liten äpplegott till kaffet. Kakan blev jättesaftig och god, så jag hade gärna tagit en form till om det funnits.

2014-02-23

Det bästa man har

Sätter man på bordet, brukar man säga. Och idag var lillskrutten och hälsade på efter han hade varit och babysimmat. När han skulle äta placerades han mitt på bordet i sin braiga lilla stol. Där satt han förnöjt och lekte med sin sked tills maten kom. Sedan blev det tandagnissel när maten inte kom tillräckligt fort in i munnen innan han var mätt.

2014-02-22

Lördagsresumé

Morgonen började med att jag satt en deg på jäsning innan vi stack till gymmet.
På gymmet var det löpbandet som gällde idag.
Sedan var det snabbt hem och fixa till frukost och slänga sig i soffan och se tjejernas 3 mil. Men det blev ju storslam till Norge.

Efter skidorna var det utgång och hämtning av ved = ett nytt träningspass. Men jag hann upptäcka att våren tittat fram i vår trädgård innan vi åkte iväg.
Efter 2 kärror ved är man lätt trött i armarna och ingen Hoa Hoa precis utan mera som en orangutang med armarna släpandes i backen. 
Då gjorde jag denna sorgliga upptäckt i trädgården. Inte en skadeskjuten kråka utan en död skata var detta.
När vi kom in var det hockey och spel om bronset. Det var en utklassning av Finnarna mot USA. Till detta tog vi en liten vindrink.
 
Nu var det dags att fixa degen som jag satt i morse. Gjorde painriche av degen med flingsalt på.
Det blev toppen till räkorna som vi åt innan vi hoppade i badtunnan.
 
Här njöt vi i ett par timmar tills vi såg ut som två russin. Då gick vi upp och duschade och såg på mellot. Men jag vet inte om det var något som var riktigt Woow denna gång heller.
 
 
 
 
 

2014-02-19

Bloggutmaning - DIY

Dom här brallorna har skapats under en lång tid för länge sedan. Det är ett par jeans som min gubbe vägrade att kasta utan jag fick sy på skinnlappar eftersom dom började bli sämre i tyget. Nu hänger dom i garderoben för nu är det jag som inte ids att kasta dom. Har funderat på att kanske göra en väska av dom. Här hittar du fler bloggutmaningar

2014-02-18

Schemalagt

Nu har vi bestämt här hemma, att på tisdagar pluggar vi spanska i ett par timmar. Vi har hittat en bra app. som vi kan köra både i mobilen och på datorn. Så ikväll har vi suttit här och övat grammatik och glosor. Jag köpte hem varsin tisdagsbulle som vi hade till kaffet när vi satt och pluggade. Nu får vi se om vi håller den här schemalagda tiden. För precis som med det är med det mesta, man blir bara bättre på att öva och öva igen och igen.

2014-02-17

Inte så dumt

Idag har man varit och tränat efter jobbet. Blev lite löpning och så lite styrka. Nu har jag kommit upp i 27,5 kg på skivstången och det känns bra. Det är kul när man känner att man orkar liiite till och att det går framåt. Jag fortsätter att skryta lite, för jag klarade att stå plankan i 2,55 minuter i sträck också.
Nu när vi kom hem skulle matlådorna fixas tills i morgon. Jag hittade ett recept på allt i ett wok på Ica sidan. Ni kan inte gissa vad som skulle vara i den. Jo föresten det kan ni ju, när ni ser på bilden. Fiskbullar står inte högst på min önskelista när det gäller mat. Men faktiskt så smakade det inte alls så dumt. Gubben blev överförtjust för han älskar dessa bullar på burk. Här har du receptet.

2014-02-15

My day



Vi började inte lördagen på gymmet idag. Utan vi tog oss en liten promenad runt om där vi bor istället.
Det var ett jäkla skitväder när vi gick vår runda. Först började det att regna sedan blev det blasksnö, så att man blev riktigt blöt inpå skinnet.
Den lilla rundan blev knappt 5 km. men vi fick frisk luft och en massa blask på oss.
Så det fick bli en stor tallrik gröt till frukost. Det värmde gott i magen och kroppen.

Kaffet tog vi till damernas stafett. Och det var nu svetten börja märkas på en. För jisses så spännande den var. Efter mycket skrik i soffan från både mig och gubben tog vi guldet till slut.
Sedan körde jag en sväng med snabeldraken. tvättade golven och toaletterna. Det tog jag ingen bild på. Utan bilden visar vad man med belåtenhet intog i soffan när allt detta var klart.
 
Grabben och hans tjej kom på en snabbvisit också. Men dom stannade inte på middag utan skulle dra vidare.
Så det blev jag och gubben som käkade den hemmagjorda pizzan efter vi hade badat tunna på kvällen. Pizzan bestod av fikon, Chevré, prosciuttoskinka och rucola.
 
Vad har ni haft för er idag då?
 
 

2014-02-13

Supergod lakrits

Här kommer ett gott tips på supergod lakrits från Malaco. Dom har kommit ut med 3 st. nya smaker i Viva lakritssorterna. Den heter Viva Lakrits Calabria och är gjord på lakritsroten från Italien. Var tvungen att köpa alla 3 påsarna och dom föll mig i smaken allihopa. Vi testade även att ta en lakritsbit till ett glas rödvin. Jag har läst så mycket på olika bloggar om det. Jag kan varmt rekommendera det också, nästan på snudden godare än en bit mörk choklad.

2014-02-12

Bloggutmaningsdags

Nu är jag lite sent ute med mitt bidrag till bloggutmaningen idag. Men här kommer det och det är barnbarnet som målat en tavla när hon var 8 år som hänger i vår hall. Gillar den skarpt med det stora hjärtat de blå vågorna och så texten. Här hittar ni fler bidrag

2014-02-10

Only bananas

Måste bara ge er ett gott tips på superenkla pannkakor. Man mixar ihop ägg och banan, sedan är det bara att steka. Fattar ni! kan det bli så mycket enklare att göra pancakes. Jag fixade till detta nu efter träningen med en kesoklick och lite körsbärssylt till.

1st. banan, 2st. ägg, lite salt och en gnutta kanel om man vill. Mixa äggen och bananen till en slät smet. Sedan är det bara att sätta igång att steka pannkakorna i lite smör. Blir ca. 3st.av smeten.

2014-02-09

Slappt var det här

Kan ni tänka er att här sov vi till 11.00 idag. Kan inte komma ihåg sist när det var. Men förmodligen så behövde man denna sömn mer en väl. Blev inget frukostmys så dags, utan jag körde igång med en gryta på spisen. Satte på kaffet och hämtade varsin glasstrut i frysen och sedan såg vi på skidorna på tv:n. Blev en bra start på dagen, med att se Hellner ta silver för Sverige.
Sedan har det blivit tv för hela slanten. För jag klickade på Netflix och började att se en serie där. Just nu när jag gör detta inlägg har vi precis ätit av grytan och ska sätta oss och se på OS igen, för nu är det skidskytte.

2014-02-08

beginning of my Saturday

Vaknade vid åtta snåret och kände mig utsövd och laddad för en ny dag. Våra lördagar startar nu mera på gymmet och det är kondition som står på schemat, som gubben och jag gjort upp. Jag pressade mitt personsbästa även denna lördag. Jag har min bästa coach på löpbandet bredvid mig (min fina gubbe) som peppar och överöser mig med beröm när jag springer. Inte nog med det så är han superduktig med. Han gjorde 8,6 km på timmen. idag.

Efter träningen köpte vi med oss gott bröd till kaffet när vi skulle hälsa på sonen. När vi stod i bageriet fick vi se att dom hade makarons som vi aldrig har smakat. Så vi var tvungen att testa det nu. Fanns hur många olika smaker som helst, men vi tog hallon. Visst var det gott och det stillade sockerbehovet helt klart.
När vi kom hem från sonen körde vi en storvattning av alla våra växter och citrus, ett skit göra men ett nödvändigt ont om man vill ha växterna kvar till sommaren.
Nu började det att kurra lite grann i magen och vad skulle man hitta på som går snabbt och är gott. Jo det fick bli lite stekt bacon och körsbärstomater, grönsallad lite makaroner + pimienta de padron.

 
Nu blir det bara slappa vid tv:n och datorn och bara ha det riktigt gott. Ha en fortsatt skön helg.
 


2014-02-07

Fredagsmys

 
På fredagar är det hög mysfaktor här hemma hos oss. Vi vill äta något gott och dricka något gott och bara mysa att veckan nått sitt mål. Idag hade vi ätit ordentligt på lunchen, så det blev en tapasbricka att mumsa på framför tv:n. Lite Serranoskinka, någon korv, lite ost och annat smått och gott.

2014-02-06

Omvänd

Hittade ett recept på en köttfärspaj på ICA:s sida som jag tillagade igår. Så vi hade något i våra matlådor tills idag. Men denna paj skulle man inte klämma ut pajdegen i botten först utan fördela den ovanpå köttfärsen istället. Gubben tyckte det såg ut som en efterrättspaj när jag tog ut den ut ugnen. Men med vaniljsås till den hade det nog smakat blääääääääää. Så det fick bli en riktig god grönsallad. Och den var riktig god också fast den var omvänd.

2014-02-05

Klockmani

Jag gillar klockor både stora maffiga och små gulliga sådana. Jag brukar handla 2 - 3 stycken när vi är på Gran Canaria av gatuförsäljarna där. En del håller flera år och några har slutat fungera på planet hem. Så mitt bidrag till utmaningen accessoarer blir denna och här hittar ni fler.

2014-02-04

Längtan

Knäppte lite med kameran i lördags när jag var ute vid badtunnan och la i ved. Tog då på de vissna men ståtliga Magnus (Rudbeckian) som vi har i trädgården. De är så vackra när dom blommar på sommaren som megastora prästkragar i både rosa, vitt och gult. Längtar till sommaren.

2014-02-02

To die for

Nästan så var orden när jag bjöd på denna äpplekaka med vaniljglass efter maten idag. Vi hade Mamsen, brorsan och hans dotter med pojkvän och så vår dotter med lille Axel här på middag. Det var same, same som förra veckan till middag (Pulled Pork) och denna skara verkade också ha gillat det.
Äpplekakan jag bjöd på var ett recept som jag hittat i vår lokaltidning i veckan. Det är någon som är med i Mästerkocken som går nu på tv.
Som sagt kakan var så god så det hann knappt bli någon bild på den innan den  tog slut.

PAJDEG
2dl vetemjöl
1 dl havregryn 1 dl strösocker
150 gr smör
1 tsk bakpulver

FYLLNING
4-5 stora äpplen (Svenska)
1 dl syltsocker
100 gr mandelmassa
2 dl crème fraiche
1 ägg
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Arbeta snabbt ihop en deg och tryck ut den i en bakplåtsklädd form med avtagbar kant. Låt den vila i kylskåpet en stund.
Skala och dela äpplena i bitar. Koka äpplena med syltsockret tills de är mjuka (låt svalna).
Täck botten på pajskalet med riven mandelmassa. Fyll pajskalet med äppelkompotten. Vispa ihop crème fraiche, ägg, kanel och vaniljsocker och häll det sedan över äppelkompotten i pajen.
Grädda ca 20-25 min i 200 grader.
Servera kakan med vaniljglass

2014-02-01

Sábado fotos

Startade lördagen  med att kliva ur sängen och hoppa i träningskläderna. Vi var på gymmet vid 09.30 och ställde oss på löpbandet som vanligt. För på lördagar kör vi bara kondition.
Efter passet sa vi till varandra, fy faan va bra vi är, vi möts om en timme. Skönt att slappa ett tag sedan basta och duscha.
När vi var klara smet vi in på kondiset som ligger vägg i vägg med gymmet. Har man gjort av med en massa bränsle måste man skyffla in nytt, Så en varsin surdegssemla och så ett gott surdegsbröd med ost och oliver fick följa med hem.
Nu hade vi bestämt att vi skulle bada tunna till kvällen och då måste man ha en varsin öl till badet. Så innan bilen styrde hemåt bliv det en sväng till systemet också.

När vi kom hem tog vi semlan i ett hugg + 2 koppar kaffe. Sedan ut och skotta altangolvet så man kom fram till tunnan utan att pulsa i  snö till anklarna när man ska kliv i.
Nu har vi precis ätit en varsin sådan med aioli och det nyinköpta brödet till. Snart ska vi krypa ner i tunnan och bara njuta. Sedan blir det nog mello när dumburken slår igång.