Nu har jag testbakat i formarna som jag fick från Helena med bloggen Klara Färdiga i början av veckan. Det blev äpple och ananaslängder och grovt bröd i formarna. I dom avlånga formarna gjorde jag äpple och ananaslängderna. Jag gjorde en enkel sockerkakssmet, den med lika mycket av allt utom bakpulver och vattnet. Alltså 2dl. mjöl, 2 ägg, 2 dl. socker, 1 tsk. bakpulver och en 1/2 dl vatten. Jag skar äpple och ananasen i fina skivor, fyllde formarna till hälften och hade i frukten. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.
De andra söta formarna gjorde jag grovt rågbröd i. Detta recept får bli på en höft, vet aldrig riktigt hur mycket jag har i när jag gör rågbröd för det sitter i fingrarna på mig. 50 gram jäst, 5 dl. vatten, 1/2 dl olja, russin, hela linfrön, solrosfrön, 2 dl. grovt rågmjöl, 3 dl. vanligt rågmjöl, 3 dl fiberhavregryn. Degen är rätt så kladdig och den jäser till dubbel storlek. bakas ut och jäser igen. In i ugnen på 175 grader ca. 20 minuter (För dessa kuvert bröd) Gör jag limpor är det lite längre. Knackar man på brödet och det låter ihåligt, då är det klart. Jag gjorde en liten kräftstjärsmacka, men kan tänka mig att duka med dessa bröd i formarna om man bjuder på soppa tex. Ställa dom snyggt bredvid tallriken.
Nu är det FREDAG i morgon igen. Vi får verkligen hoppas att vädret håller i sig i helgen.
Bilderna är klickbara.
Wow! Vad läckert!!! Tack snälla för att du ville provbaka! Höll formarna måttet tycker du?? Är det något jag ska köpa in till butiken?
SvaraRaderaHa det gott!
Kram Helena
Det är fler som bakat ser jag. De där småbrödsformarna var ju käcka. Kul idé. Det ser i alla fall fantastiskt gott ut alltsammans.
SvaraRaderaGärna en av varje...
SvaraRaderaBlir så sugen. Ser jättegott ut Mamma C.
Kramen
Ja,du är ju fantastisk,vad dfu bakar och står i.Önskar jag hade en gnutta av den baklusten:)
SvaraRaderaMå så gott
kram kram Anette
Oj,så masse godt du baker!
SvaraRaderaAlt ser så lekkert ut!
Ha ei fin helg!
Klem Gry : )
Jisses, vad härligt det ser ut.
SvaraRaderaVar det bra att baka i dessa?
Nu blir man ju hungrig här.
Kram
Jösses!
SvaraRaderaDu bara slängde ihop alltså, när ska jag börja med det då??
Ser helt fantastiskt gott ut och trots att jag precis ätit frukost så vattnas det i munnen på mig.
Ha en fin fredag.
Kraaaaaaaaaaaaam
Himmel, vad allt ser snyggt ut. Och gott. Du kan verkligen du.
SvaraRaderaHa en fin fredag.
Men gud vad duktig du är.Jag är impad. Vill också kunna baka som du =) Ser väldigt gott ut måste jag säga :)
SvaraRadera